12. 06. 2024 - 11:25
PONIO JE I ZADAĆU Lamine Yamal pohađa online nastavu tokom...
907
Shares
PONIO JE I ZADAĆU Lamine Yamal pohađa online nastavu tokom Eura: Nadam se da me nastavnica neće oboriti

PONIO JE I ZADAĆU Lamine Yamal pohađa online nastavu tokom Eura: Nadam se da me nastavnica neće oboriti

12. 06. 2024 - 11:25
0
Shares

Mlada zvijezda Barcelone Lamine Yamal sa samo 16 godina nastupit će na Evropskom prvenstvu. Ono što ne treba zaboraviti je da je on još samo tinejdžer, a školska godina u Španiji je u punom jeku i zato je udžbenike ponio sa sobom u Njemačku.

Nada se da će nastavnici imati razumijevanja prema njemu kako ne bi ponovio razred, a trenutno nastavu sluša online.

"Donio sam svoj domaći zadatak na Euro, jer sam trenutno učenik 4. razreda ESO (Educacion Secundaria Obligatoria), što je srednja škola. Imam nastavu online i dobro mi je. Nadam se da me nastavnica neće oboriti", rekao je Yamal za Diario Sport.

Lamine je postigao sedam golova i ostvario deset asistencija u svim takmičenjima za Barcelonu ove sezone i nema sumnje da će najveća mlada zvijezda ovog Eura.

Njegov izvanredan talenat i igre već su mu donijele nekoliko rekorda, uključujući i to što je postao najmlađi igrač koji je postigao gol u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Yamal na predstojećem Evropskom prvenstvu može oboriti čač četiri rekorda, piše klix.ba.

Ukoliko postigne gol oborit će rekord najmlađeg strijelca u historiji Eura, koji je postavio Johann Vonlanthen sa 18 godina i 140 dana 2004. godine.

Takođe ima priliku da postane najmlađi učesnik EP-a i nadmaši Kacpera Kozlowskog, koji je igrao na Euru 2020 sa 17 godina i 246 dana.

Ako Španija dođe do finala, a Yamal zaigra, postat će njmlađi igrač u finalu, nadmašivši rekord Renata Sanchesa od 18 godina i 11 mjeseci na Euru 2016.

Konačno, ako Yamal postigne gol u finalu, nadmašio bi rekord Pietra Anastasija koji je imao 20 godina i 68 dana 1968. godine kada je postigao gol protiv Jugoslavije.

Yamal je 2007. godište, porijeklom je iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje i dijete je Barcelone. U stanju je da igra na desnoj strani ili kao centralni napadač, kao i iza napadača.

Zbog svog stila igre poredili su ga s Lionelom Messijem, a očekuje se da bude starter u meču protiv Hrvatske koji je na programu u subotu od 18 sati.

Učitaj još novosti