11. 06. 2024 - 15:08
Direktor Borca objasnio zašto na prozivci nije bilo velikog...
907
Shares
Direktor Borca objasnio zašto na prozivci nije bilo velikog broja fudbalera

Direktor Borca objasnio zašto na prozivci nije bilo velikog broja fudbalera

11. 06. 2024 - 15:08
0
Shares

Borac iz Banjaluke pripreme za novu sezonu počeo je danas, i to bez šefa stručnog štaba.

Sportski direktor Oliver Jandrić potvrdio je da je saradnja sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Vinkom Marinović sporazumno raskinuta.

- Vinko je izrazio želju za novom etapom u trenerskoj karijeri. Trenutno ima dvije-tri ponude, od kojih je jedna veoma izvjesna, tako da su klub i trener dogovorili da se ugovor raskine sporazumno. Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio u proteklom periodu, na tituli, bio je veoma bitan faktor, rekao je Jandrić, a onda pojasnio da ovakva Marinovićeva odluka nije iznenadila upravu kluba, koja je bila upućena u odluku dosadašnjeg trenera već nekoliko dana, te je ekspresno reagovala i stupila u kontakt sa nekolicinom trenera, prenosi MONDO.

- Ovo se nije desilo iznenada, već nekoliko dana postoji ta problematika, tako da sve ovo nismo dočekali nespremni. Već smo obavili razgovore sa nekoliko trenera, tako da ćemo u toku dana ili eventualno sutra riješiti pitanje šefa stručnog štaba, najavio je Jandrić skoro imenovanje novog trenera Borca.

Pažnju javnosti privuklo je to što veliki broj prvotimaca nije stigao na današnje okupljanje. Sa sedmoricom standardnih prvotimaca istekli su ugovori, pet njih sasvim sigurno neće nositi dres Borca naredne sezone, dok su sa preostalom dvojicom u toku pregovori oko nastavka saradnje.

- To su igrači kojima je istekao ugovor, sa kojima klub nije produžio saradnju. Tu mislim na Stefana Fićovića, Jovana Nišića, Bojana Pavlovića, Vasilija Terzića i Milana Makarića. Također, Alenu Jurilju i Jakovu Blagaiću je istekao ugovor, ali smo trenutno s njima u fazi razgovora i to bi trebalo da bude riješeno narednih dana. U ekipi su dva nova igrača, kao i naša djeca iz omladinske škole, tako da nam je želja da se oni što brže uklope i nametnu, rekao je Jandrić, a prenosi MONDO.

Učitaj još novosti