11. 06. 2024 - 12:26
IZGLEDA DA JE TO TO: Sarajevo pronašlo zamjenu za Rožmana?
907
Shares
IZGLEDA DA JE TO TO: Sarajevo pronašlo zamjenu za Rožmana?

IZGLEDA DA JE TO TO: Sarajevo pronašlo zamjenu za Rožmana?

11. 06. 2024 - 12:26
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo pripreme za novu sezonu počinje 17. juna, ali pitanje šefa stručnog štaba i dalje nije riješeno.

Zvanično, trener Sarajeva i dalje je Simon Rožman, no prema riječima v.d. direktora Bordo tima Matthiasa Letermea, slovenski stručnjak i FK Sarajevo su u završnoj fazi dogovora oko raskida saradnje. 

U međuvremenu, Sarajevo je pregovaralo i pregovara sa nekolicinom trenera, a među njima spominjala su se imena Husrefa Musemića, Safeta Sušića, kao i Mehe Kodre. 

Prema posljednjim informacijama upravo je Meho Kodro najbliži klupi Bordo tima i velike su šanse da će upravo on postati novi šef stručnog štaba koševskog premijerligaša, piše sport1.ba. 

- Vodimo i razgovore oko izbora novog trenera u skladu sa očekivanjima o kojim sam već govorio. Svjesni smo da vremena nema puno, ali uvjeravam navijače i javnost da će sve odluke biti donijete na vrijeme. Previše neistina se pojavljuje u javnosti, te stoga pozivam sve navijače da ne nasjedaju na takve stvari, rekao je v.d direktor FK Sarajevo u intervjuu objavljenom ovog jutra na klupskoj web stranici. 

Ukoliko Kodro postane trener Sarajeva, to će biti njegov drugi mandat na klupi Bordo tima s obzirom da je u sezoni 2014/2015 također obavljao ovu funkciju.

Učitaj još novosti