10. 06. 2024 - 16:06
Oglasio se ljekar koji je operisao Đokovića: Saopštio je vrlo...
907
Shares
Oglasio se ljekar koji je operisao Đokovića: Saopštio je vrlo loše vijesti po Novakove fanove

Oglasio se ljekar koji je operisao Đokovića: Saopštio je vrlo loše vijesti po Novakove fanove

10. 06. 2024 - 16:06
0
Shares

Sudeći prema prognozama ljekara Antoana Žerometa (Antoine Geromett) koji je operisao Novaka Đokovića nakon povrede desnog koljena tokom meča osmine finala Rolan Garosa nije optimističan kada je riječ o brzom povratku Srbijanca.

Podsjećamo, on se povrijedio protiv Argentinca Serundola, a potom se moramo povući.

Brzo je operisan i trenutno je u fazi oporavka.

Iako je operacija prošla dobro i bez ikakvih problema, Žeromet ne vjeruje da će Đoković biti spreman da igra na trećem Gren slemu u sezoni.

Vimbldon će biti održan od 1. do 14. jula, a Žeromet je uglednom "L' Equipu" poručio da su male šanse da se potpuno oporavi za tri sedmice.

- Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog koljena. Postepenim povećanjem opterećenja, vidjet ćemo da li ostaje "suho" i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvidjeti stanje u kom će biti za sedmicu, dvije i tako dalje. Ali, da bude na 100 posto za tri sedmice, to zaista djeluje teško ostvarivo - poručio je ljekar.

Đoković bi na Vimbldonu trebao braniti prošlosezonsko finale, ali pitanje je hoće li biti u stanju da uopće zaigra na travi ove sezone.

Učitaj još novosti