09. 06. 2024 - 11:59
Otac iz BiH, majka Hrvatica i tajna veza sa Srbijom: Srbi su...
907
Shares
Otac iz BiH, majka Hrvatica i tajna veza sa Srbijom: Srbi su Ibri dali dres, reakcija (ne)očekivana

Otac iz BiH, majka Hrvatica i tajna veza sa Srbijom: Srbi su Ibri dali dres, reakcija (ne)očekivana

09. 06. 2024 - 11:59
0
Shares

Godinu nakon što je otišao u penziju Zlatan Ibrahimović je dobio priliku da se oprosti od dresa reprezentacije Švedske. Bilo je to poslije prijateljskog meča sa Srbijom. 

Ibrahimović je rođen u Švedskoj, ali jako je vezan za ex-yu prostore. Otac Šefik je iz Bosne i Hercegovine, majka Jurka je rođena u Hrvatskoj, dok i redovno posjećuje Beograd.

Sudbina je htjela da se od Švedske Ibra oprosti na meču sa Srbijom, očekivalo se da legendarni napadač i zaigra na Friends Areni, ali se na kraju to nije desilo.

Srpski tabor se jako dobro pripremio za poseban događaj u Zlatanovom životu te su u FS Srbije odlučili da maksimalno ispoštuju bivšeg napadača Milana.

Prije utakmice Ibrahimović je dobio i poseban poklon. Sluteći po reakciji i osmijehu od uha do uha uopšte nije krio oduševljenje zbog toga.

Naime, predsjednik FS Srbije Dragan Đajić je Ibrahimoviću uručio dres Orlova sa brojem 10 na leđima te prezimenom čuvenog Šveđanina bh. korijena.

Osim dresa Ibrahimović je dobio i zlatnu plaketu, dok je bivši golgeter vrlo rado pozirao sa predstavnicima FS Srbije.

Na samom početku karijere Ibrahimović se povezivao sa igranjem za reprezentaciju BiH, ali su tadašnji čelnici FS BiH procijenili da nije dovoljno dobar, štaviše ucjenjivali su ga kako mora platiti određenu svotu da dobije poziv.

Na kraju se odlučio za Švedsku gdje je stekao status najboljeg igrača u historiji te zemlje. Skupio je 122 nastupa te nastupio na nizu velikih takmičenja poput Evropskog i Svjetskog prvenstva.

"Nositi dres reprezentacije Švedske je najveća stvar koja postoji. Nosio sam dres nacionalnog tima s ljubavlju i ponosom. Nadam se ste uživali u mom putovanju", rekao je Ibra na oproštaju.

Ibrahimović se od fudbala oprostio prošle godine, ali je tek sada dobio priliku da kaže zbogom i nacionalnom timu Švedske za kojeg je postigao 62 gola, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti