09. 06. 2024 - 09:22
Hrvati slavili u Lisabonu, navijači u komentarima spominjali...
907
Shares
Hrvati slavili u Lisabonu, navijači u komentarima spominjali samo Pepa, svi su poručili istu stvar!

Hrvati slavili u Lisabonu, navijači u komentarima spominjali samo Pepa, svi su poručili istu stvar!

09. 06. 2024 - 09:22
0
Shares

Reprezentacija Hrvatske sinoć je u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo pobijedila u Lisabonu selekciju Portugala sa 2:1. U centru pažnje posebno se našao Joško Gvardiol jer je mnogima nevjerovatno koliko je on napredovao za svega godinu dana.

Vatreni su pokazali da će i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj imati itekako ozbiljnu ulogu, te da bi se ponovo mogli boriti za medalju na velikom takmičenju.

U Lisabonu su izabranici Zlatka Dalića odigrali poprilično dobru utakmicu, te su golovima Luke Modrića i Ante Budimira uspjeli da pobijede sa 2:1, a jedini gol za Portugalce postigao je Diogo Jota.

Navijači Hrvatske su optimistični da njihova reprezentacija može napraviti ozbiljan rezultat na Evropskom prvenstvu iako se nalazi u vjerovatno najtežoj grupi u kojoj su još Španija, Italija i Albanija.

Većina igrača Hrvatske sinoć je kod navijača dobila prolaznu ocjenu, a posebno je impresivan bio Joško Gvardiol.

Jasno je da su Hrvati dobili još jednog lidera na terenu jer je Gvardiol i sinoć bio odličan, a mnogima je nevjerovatno koliko je ovaj mladi defanzivac Manchester Cityja napredovao za samo godinu dana.

Navijači Hrvatske oduševljeno su komentarisali Gvardiolovu igru u odbrani, ali i napadu gdje je briljirao i u Cityju u drugom dijelu sezone.

Koliko je napredovao u napadu jedan detalj je posebno pokazao i oduševio navijače, a to je bila akcija kada je Gvardiol "poslao po ćevape" Brunu Fernandesa fantastičnim lažnjakom.

Nakon utakmice upravo je Gvardiol bio najaktuelnija tema navijača, a oni su posebno isticali Pepa Guardiolu kao čovjeka koji je Hrvatima napravio nevjerovatnu uslugu.

Naime, Guardiola je radio vrijedno sa Gvardiolom protekle sezone, te mu je davao savjete non-stop, a napredak je zaista nevjerovatan. Iako sezonu nije počeo na najbolji način, te su Hrvata već smatrali promašajem Manchester Cityja on im je pokazao kakav je potencijal.

Pep nije odustajao od Gvardiola i koristio ga je na više pozicija, ali kada je počeo igrati lijevog beka stvari su se promijenile. Joško je tada jednostavno "eksplodirao" i postao jedan od najznačajnijih članova u sastavu Cityja.

Guardiola je tako uspio da nađe pravi recept kada je hrvatski defanzivac u pitanju, a na tome mu je Dalić sigurno najzahvalniji jer je sinoć Gvardiol pokazao koliko je u svega godinu dana napredovao i koliko mu pozicija lijevog beka "leži".

U Hrvatskoj su bili zabrinuti zbog prvog okršaja na EP protiv Španije jer upravo po toj strani prijeti najveća opasnost od Laminea Yamala, ali kada su sinoć na sceni vidjeli Gvardiola protiv Portugalaca navijači Vatrenih više uopšte nisu toliko zabrinuti.

Sigurni su da je Gvardiola najveća snaga njihove defanzive, ali i ofanzive kada je u pitanju podrška u napadu. Pep Guardiola je napravio fantastičan posao u ovih godinu dana, a navijači Hrvatske su se u komentarima nakon sinoćnjeg meča najviše zahvaljivali upravo treneru Manchester Cityja.

Učitaj još novosti