05. 06. 2024 - 17:03
SAZNALA SE PRAVA ISTINA: Konačno je otkriven razlog zašto...
907
Shares
 SAZNALA SE PRAVA ISTINA: Konačno je otkriven razlog zašto Kroos odlazi u penziju

SAZNALA SE PRAVA ISTINA: Konačno je otkriven razlog zašto Kroos odlazi u penziju

05. 06. 2024 - 17:03
0
Shares

Jedna era u Real Madridu je završena. Famozni Bermudski trougao više ne postoji. Nakon Casemira, sada je svoj angažman među Kraljevima završio i Toni Kroos. Ostao je još jedino Luka Modrić koji će odraditi još sezonu sa Los Blancosima.Kroos je prije nekoliko sedmica iznenadio fudbalski svijet odlukom da ode u penziju sa 34 godine, odnosno nakon što okonča svoj nastup na Evropskom prvenstvu.

Tokom sezone na izmaku mogu se na prste nabrojati utakmice koje su Kroos i Modrić odigrali zajedno i dugo vremena se mislilo kako je Hrvat bio žrtva taktike Carla Ancelottija.

Međutim, sada kada je otkriven pravi razlog Kroosov preuranjenog penzionisanja jasno je zašto je Ancelotti čuvao Modrića kao jokera i nije želio da i njega izgubi.Naime, već neko vrijeme Kroos ima ozbiljnih problema sa kukom, a problem postaje izraženiji i stvara neugodnost kada Nijemac odigra nekoliko mečeva u nizu.

Upravo iz tog razloga Ancelotti je uglavnom "miksao" sa Kroosom i Modrićem. Nekad bi se znalo desiti i da Nijemac izađe i nakon sat vremena igre kako ne bi pogoršao situaciju.Kroos je uporno odbijao da ode na operaciju jer je karijeru želio završiti bez ozbiljnih povreda i ne želi da ima eventualnih zdravstvenih neugodnosti do kraja života zbog čega se i povlači na vrhuncu.

U srednjem životnom dobu kao i starosti se najbolje osjete posljedice problema sa kukom zbog čega je Kroos odlučio povući ručnu te se penzionisati bez odlaska na operaciju.Evropsko prvenstvo je praktično jedini prestižni trofej koji mu nedostaje u karijeri i ako bi postao prvak Starog kontinenta sa Njemačkom to bi bez sumnje bio najbolji mogući kraj jedne sjajne karijere.

Eventualnim osvajanjem Eura Kroos bi postao i prvi kandidat za osvajanje Zlatne lopte, nagradu koju je sigurno zaslužio s obzirom šta je sve ostvario do sada.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti