02. 06. 2024 - 13:00
Dubois: Pojeo sam Hrgovićeve udarce. U sedmoj rundi sam...
907
Shares
Dubois: Pojeo sam Hrgovićeve udarce. U sedmoj rundi sam osjetio da ga imam

Dubois: Pojeo sam Hrgovićeve udarce. U sedmoj rundi sam osjetio da ga imam

02. 06. 2024 - 13:00
0
Shares

Filip Hrgović poražen je u borbi karijere protiv Daniela Duboisa. Sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjekotina na Hrgovićevom licu. U prvih šest rundi gledali smo sjajnu borbu u kojoj su oba boksača zadala brojne teške udarce. Ipak, izgledalo je kao da ih Dubois puno bolje podnosi od Hrgovića, na čijem je licu Britanac otvorio posjekotinu već u drugoj rundi. To je hrvatskom boksaču stvaralo probleme u nastavku meča.

Prije ulaska u sedmu rundu dojam je bio da je borba u najgorem slučaju za Hrgovića izjednačena, no u toj sedmoj rundi se Hrgović potpuno ugasio. Dubois je to iskoristio i ozbiljno ga uzdrmao, a Hrgovića je na kraju runde spasilo zvono. Spasa mu nije bilo u osmoj rundi, sudac je pozvao liječnika na konzultacije, koji je zaključio da Hrgović zbog posjekotina ne može nastaviti meč.

"Puno poštovanje Hrgoviću, dobar je borac. Drago mi je da sam uzeo IBF-ov pojas, idemo dalje. Nisam dobro počeo, no čuo sam savjete iz mog kuta i to mi je pomoglo. Pojeo sam njegove udarce, to me probudilo i nisam više htio čekati. U sedmoj rundi sam osjetio da ga pogađam i da ga imam. Ponosan sam na sebe. Prošle godine sam bio na dnu, sad sam opet na vrhu", rekao je Dubois nakon meča.

Učitaj još novosti