31. 05. 2024 - 15:45
Mourinho novi trener Fenerbahcea: Prije dolaska je nazvao...
907
Shares
Mourinho novi trener Fenerbahcea: Prije dolaska je nazvao Džeku i postavio mu jedno pitanje

Mourinho novi trener Fenerbahcea: Prije dolaska je nazvao Džeku i postavio mu jedno pitanje

31. 05. 2024 - 15:45
0
Shares

Jose Mourinho u januaru je dobio otkaz u Romi i od tada nije imao posao. Glasine su ga povezivale s brojnim klubovima, a najpoznatiji insajder Fabrizio Romano objavio je da će portugalski stručnjak preuzeti Fenerbahče.

"Fenerbahče je blizu dogovora s Joseom Mourinhom. Mourinho je već rekao 'da'. Usmeno su se dogovorili, a Mourinhovi predstavnici sada pregledavaju ugovor. Danas bi mogla biti službena objava", napisao je Romano u prvoj objavi na X-u.U drugoj je dodao da će Mourinho potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produženja na još jednu sezonu te istaknuo da će uskoro napisati "here we go", što je znak da je posao završen.

Podsjetimo, turski mediji pisali su da je Mourinho kontaktirao bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku i brazilskog veznjaka Freda. Obojicu je trenirao u prošlosti, u Romi i Manchester Unitedu, te je obojicu navodno pitao kakva je situacija u klubu. Očigledno mu se svidjelo ono što su rekli.

Fenerbahče je prošlu sezonu turskog prvenstva završio na drugom mjestu s 99 bodova, tri manje od prvaka Galatasaraya. U Konferencijskoj ligi stigao je do četvrtfinala, gdje ga je izbacio budući osvajač natjecanja Olympiacos. Ispao je u istoj fazi turskog kupa od Ankaragucua, dok ga je Galatasaray savladao u domaćem superkupu.

Učitaj još novosti