29. 05. 2024 - 15:00
KONAČNO SU POGODILI?! Maresca sa nikad mlađim i moćnijim...
907
Shares
KONAČNO SU POGODILI?! Maresca sa nikad mlađim i moćnijim sastavom Chelseaja napada sve trofeje

KONAČNO SU POGODILI?! Maresca sa nikad mlađim i moćnijim sastavom Chelseaja napada sve trofeje

29. 05. 2024 - 15:00
0
Shares

Enzo Maresca postat će novi trener londonske momčadi Chelseaja sa kojim je dogovorio izuzetno zanimljiv ugovor koji ima određenu garanciju u smislu građenja projekta.

Perspektivni menadžer i jedan od učenika Guardioline škole dogovorio je saradnju čak do 2029. godine uz opciju produženja na jooš jednu sezonu.

Ovim podatkom dokazano je da se na Stamford Bridgeu konačno misli dugoročno u smislu trajanja stručnog štaba, kao i da su izvjesno spremni na strpljenje sa novim šefom.

Neće samo stručni dio tima doživjeti promjene budući kako otočki mediji prenose o velikim planovima američkih ulagača po pitanju ljetnog transfer roka.

Maresca će dobiti slobodu na tržištu, a već se pominju i imena koja će uz trenutnu konkurenciju predstavljati družinu koja se sprema na napad na sve trofeje.

U vrh napada navodno bi trebao stići Benjamin Šeško kao rješenje svih golgeterskih problema, dok će još jedno skupocjeno pojačanje biti Goncalo Inacio, defanzivno osiguranje iz Sportinga.

Ostatak momčadi će ostati manje – više isti, dok vrijedi napomenuti da će Maresca forsirati formaciju, odnosno formacije 4-3-3 i 4-2-3-1.

Potencijalna prva postava novog trenera ‘Plavaca’: Petrović; Inacio, Colwill, Cucurella, James; Lavia, Fernandez, Caicedo; Palmer, Mudryk; Šeško.

Učitaj još novosti