29. 05. 2024 - 08:06
GOTOVO JE! Sjajni stručnjak doputovao u Španiju i večerao s...
907
Shares
GOTOVO JE! Sjajni stručnjak doputovao u Španiju i večerao s Laportom, slijedi potpis ugovora s Barcelonom (VIDEO)

GOTOVO JE! Sjajni stručnjak doputovao u Španiju i večerao s Laportom, slijedi potpis ugovora s Barcelonom (VIDEO)

29. 05. 2024 - 08:06
0
Shares

Brojni mediji u Španiji već nekoliko dana prenose da će Hansi Flick zauzeti upražnjeno mjesto na klupi Barcelone, a kako se čini saga je završena i informacije će ubrzo biti ozvaničena.

Naime, Flick je sinoć sletio na aerodrom u Barceloni i ubrzo su ga primijetili brojni mediji uoči večere koju je imao s predsjednikom katalonskog kluba Joanom Laportom.
Njemački trener je tako obavio posljednje razgovore prije potpisa ugovora koji će, kako su već naveli brojni mediji, trajati do 2026. godine.

Zvanične konferencije za medije neće biti, prenosi Mundo Deportivo i dodaje kako će klub preko službenog sajta prenositi izjave bivšeg trenera Bayerna.

Na klupi će naslijediti Xavija Hernandeza koji je još jednom pokazao ljubav prema klubu oprostivši im čak 12 miliona eura koja su mu sljedovala u slučaju dobijanja otkaza, piše klix.ba.

Na kraju će dobiti 2,5 miliona eura koliko je platio svom bivšem klubu da raskine ugovor i što prije dođe na Nou Camp.

Podsjetimo, Flick je prvi posao dobio 1996. godine u Victoriji Bammental, radio je potom u Hoffenheimu i Bayernu, a posljednji profesionalni aganžman bio mu je u reprezentaciji Njemačke.

Učitaj još novosti