28. 05. 2024 - 22:36
Navijači PSG-a bili su bijesni zbog odlaska Mbappea, a kada su...
907
Shares
Navijači PSG-a bili su bijesni zbog odlaska Mbappea, a kada su čuli ko će ga zamijeniti, krenula je euforija

Navijači PSG-a bili su bijesni zbog odlaska Mbappea, a kada su čuli ko će ga zamijeniti, krenula je euforija

28. 05. 2024 - 22:36
0
Shares

Kylian Mbappe je odlučio nakon sedam godina napustiti PSG i promijeniti sredinu, a iako još ništa nije zvanično, jasno je da će od ljeta obući dres Real Madrida.

Navijači PSG-a bili su bijesni zbog njegove odluke da ode i njegovog ponašanja kroz veći dio boravka u PSG-u, ali su isto tako bili svjesni da njihov klub neće lako pronaći adekvatnu zamjenu za njega. 

Međutim, čini se da nisu bili do kraja u pravu. Dok za Mbappea ne postoji idealna zamjena, postoje dobra i loša rješenja, a čini se da je PSG izabrao najbolje moguće, piše sport1.ba.

U pitanju je krilni napadač Napolija i reprezentacije Gruzije Khvicha Kvaratskhelia, za kojeg su Parižani ponudili preko sto miliona eura. Mediji sve više pišu o ovoj ponudi i ističu da bi posao mogao lako biti realizovan, jer je Khvicha navodno preko agenta izrazio želju da pređe u PSG i ostalo je da se vidi hoće li Napoli "zatezati" ili će ga pustiti da ode uz rekordnu odštetu.

PSG-u nije problem izdvojiti dosta novca već sada za Gruzijca, a smatraju da bi dobre partije na Evropskom prvenstvu mogle uključiti još nekoliko klubova u borbu za njegov potpis, te bi posao bio kudikamo teži. S druge strane, Napoliju se baš ne rizikuje sa eventualnim padom cijene Kvaratskhelie u slučaju da Gruzija ne odigra dobar turnir i da sam Khvicha ne bude na odgovarajućem nivou, pa bi mogao biti spreman već sada prihvatiti ponudu PSG-a i posao bi se mogao završiti već prije turnira u Njemačkoj, kako bi se i Kvaratskhelia mogao posvetiti reprezentaciji, a i PSG i Napoli novim metama za nastavak prelaznog roka.

Učitaj još novosti