28. 05. 2024 - 22:03
Vaha Halilhodžić se oglasio o Barbarezu i izboru za selektora:...
907
Shares
Vaha Halilhodžić se oglasio o Barbarezu i izboru za selektora: Evo šta je legendarni bh. trener poručio

Vaha Halilhodžić se oglasio o Barbarezu i izboru za selektora: Evo šta je legendarni bh. trener poručio

28. 05. 2024 - 22:03
0
Shares

Fudbalski trener, Vahid Halilhodžić je u intervjuu za “Reprezentacija.ba” kazao da i daje ne zna da li će u budućnosti voditi neku novu ekipu.

Naveo je da su ga prethodna dešavanja razočarala.

“Da li ću nastaviti raditi, ne znam ni sam, život me je naučio da se neke stvari ne mogu predvidjeti. Vidjećemo. Malo u meni ima doze razočarenja nakon posljednjeg otkaza koji sam dobio kao selektor u Maroku. Kada ti tri puta oduzmu Svjetsko prvenstvo za koje si radio mukotrpno, živio…, ne znam. Očito sam proklet kada je to u pitanju. Sjetite se da sam i kao igrač Jugoslavije odigrao sve utakmice u kvalifikacijama, biran sam za najboljeg igrača, i na kraju budem rezerva na Svjetskom prvenstvu” – kazao je Halilhodžić i prokomentarisao dolazak Sergeja Barbareza na mjesto selektora Bosne i Hercegovine:

“Svi znamo šta Barbarezovo ime predstavlja za navijače. Poželio sam mu sreću, okupio je oko sebe družinu, ljude s kojima je igrao zajedno i koje poznaje dobro. Ne mogu nagađati kako će se bez trenerskog iskustva snaći u ovoj ulozi, ali vidim da ima veliku želju i entuzijazam da nešto napravi. Treba svako pomoći. Sve tenzije u državi kojima svjedočimo, političke ili socijalne, može na neki način ublažiti upravo taj sport”.

Učitaj još novosti