28. 05. 2024 - 20:35
OPAAAA Španac odlazi sa klupe Građana: Manchester City već ima...
907
Shares
OPAAAA Španac odlazi sa klupe Građana: Manchester City već ima spremnu zamjenu za Pepa Guardiolu

OPAAAA Španac odlazi sa klupe Građana: Manchester City već ima spremnu zamjenu za Pepa Guardiolu

28. 05. 2024 - 20:35
0
Shares

Nakon što su engleski mediji objavili vijest kako će španski stručnjak na klupi Manchester Cityja, Pep Guardiola, na kraju sljedeće sezone napustiti redove Građana, objavljeno je kako klub sa Etihada već ima spremnu zamjenu za njega.

Guardiola ima ugovor sa Građanima do ljeta 2025. godine i gotovo sigurno će napustiti Etihad, s obzirom na to da je, kako se navodi, svoju odluku o odlasku saopštio rukovodstvu engleskog kluba. No, čelnici kluba ne miruju i već imaju u planu čovjeka koji će ga naslijediti.

Guardiolu bi tako mogao naslijediti Michel, 48-godišnji stručnjak i kreator čuda iz Girone, a trenerskim poslom se počeo baviti 2017. godine. 

Prije tri godine je preuzeo Gironu gdje je zabilježio historijske uspjehe, a već u prvoj sezoni je uveo klub u Primeru. Vrhunac njegovog rada je bila ova sezona gdje je ekipa završila na trećoj poziciji iza Barcelone i Real Madrida, te je na taj način osigurala plasman u Ligu prvaka.

Inače, Guardiola je Građane vodio na preko 470 utakmica, te je ostvario omjer od 349 pobjeda, 57 remija i 66 poraza, a sa klubom sa Etihada je osvojio sve šta se moglo osvojiti. 

Učitaj još novosti