27. 05. 2024 - 19:29
VEĆ JE SVE SAVRŠENO ISPLANIRAO: Ukoliko preuzme United,...
907
Shares
VEĆ JE SVE SAVRŠENO ISPLANIRAO: Ukoliko preuzme United, Pochettino sa sobom dovodi dvije zvijezde Chelseaja?

VEĆ JE SVE SAVRŠENO ISPLANIRAO: Ukoliko preuzme United, Pochettino sa sobom dovodi dvije zvijezde Chelseaja?

27. 05. 2024 - 19:29
0
Shares

Iskusni menadžer Mauricio Pochettino neočekivano je dobio otkaz na klupi Chelseaja iako je ovu momčad vratio u evropska takmičenja i uveo u zapaženu formu.

‘Plavci’ su pod njegovom komandom odigrali sasvim korektnnu 2024. godinu i na tabeli preskočili neke konkurente, ali ni to nije bilo dovoljno upravi da ga zadrži na poslu.

I dok klub sa Stamford Bridgea dogovara dolazak novog stručnog štaba, Pochettino osluškuje situaciju u Manchesteru gdje se raspravlja o budućnosti Erika ten Haga.

Pochettino je jedan od glavnih kandidata za posao na klupi ‘Crvenih đavola’, a ukoliko do toga zaista dođe, prenosi se da on već ima savršen plan.Naime, na Old Trafford že temperamentni Argetninac navodno angažovati dvije zvijezde Chelseaja sa kojima je zadržao sjajan odnos.

Novinar Pete O’Rourke prenosi kako Pochettino planira potpis Conora Gallahgera, odnosno Trevoha Chalobaha u slučaju da potpiše unosan ugovor sa engleskim velikanom.

Tako Argentinac želi pojačati odbranu, odnosno vezni red momčadi kao stabilan početak mandata na poslu koji priželjkuje već godinama unazad.

Učitaj još novosti