26. 05. 2024 - 10:40
MARAKANA PODRHTAVA! Bio KAPITEN BRAZILA, a sada dolazi da...
907
Shares
MARAKANA PODRHTAVA! Bio KAPITEN BRAZILA, a sada dolazi da zamijeni Dragovića? Crvena zvezda sprema

MARAKANA PODRHTAVA! Bio KAPITEN BRAZILA, a sada dolazi da zamijeni Dragovića? Crvena zvezda sprema "BOMBU" za Ligu šampiona!

26. 05. 2024 - 10:40
0
Shares

FK Crvena zvezda moraće uskoro da odreaguje poslije odlaska Aleksandra Dragovića. I to jednako kvalitetno, jer klub ima ozbiljne ambicije da sljedeće sezone zaigra u Ligi šampiona.

Čelnici Crvene zvezde nisu bili zatečeni odlukom Aleksandra Dragovića da ne produži ugovor. Bivši reprezentativac Austrije se dugo lomio. Ponuda koju je dobio od Crvene zvezde bila je više nego finansijski dobra, ali... Odlučili su privatni razlozi. Dragović je odranije rekao da će živjeti u Beču, a pošto je njegova supruga Kristina takođe rođena u tom gradu dileme nije bilo.

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Marko Marin prethodnih nekoliko mjeseci pratili su veliki broj defanzivnih igrača. Njihov stav je da treba angažovati ne jednog, već dvojicu fudbalera kvaliteta Aleksandra Dragovića. Prvi izbor trebalo bi da bude Srđan Babić, reprezentativac Srbije, gotovo izvjesno putnik na EURO 2024 u Njemačkoj, fudbaler moskovskog Spartaka, koji je ranije nosio dres Crvene zvezde.

E, sad što se tiče drugog defanzivca skauting služba Crvene zvezde upisala je nekoliko poznatih imena. Jedan od onih, koje je predložen timu sa Marakane je i Lijanko Vojnović. Momak iz Brazila koji je u mlađim kategorijama igrao za reprezentaciju Srbije, ali je kasnije ponovo obukao dres rodne zemlje te je bio i kapiten selekcije Brazila do 23 godine. Zbog toga nije mogao da se stavi na raspolaganje selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju koji je žarko želio da ga vidi među Orlovima.

Lijanko Vojnović slobodan je u izboru sredine, pošto je okončao sezonu u Al Garafi iz Katara, gdje je odigrao samo 11 mečeva, upisao jedan gol i asistenciju. Imao je određenih zdravstvenih problema i nije se ustručavao da priča o tome. Radi se o izrazito snažnom i korpulentnom defanzivcu visokom 187 centimetara.

- Kraj sezone. Iskreno, godina puna izazova. I u klubu i u životu. Za sve što sam prošao i kroz šta prolazim zbog anksioznosti, napada panike, uzimanja lijekova svaki dan da bih mogao da treniram i igram bistrije glave i da dam sve od sebe. Ne plašim se i ne stidim se da pričam o tome, jer samo ja, moja porodica i moji bliski znamo koliko se borim sa tim i koliko mogu da pomognem nekome ko prolazi kroz istu situaciju - napisao je Lijanko opraštajući se od Al Garafe i nastavio:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lyanco (@lyanco)

- Veoma sam ponosan na sve, bila je to senzacionalna godina, borba za titulu, borba za pehare. Želim da se zahvalim svim igračima, svim zaposlenima u klubu, stručnom štabu, maserima, direktorima, predsedniku i SVIM navijačima, bili ste nevjerovatni. Posle godina, zajedno smo uspjeli da Al Gharafu postavimo tamo gdje zaslužuje da bude. Bilo je zadovoljstvo biti sa svima vama i boriti se za vas. Hajdemo sada na odmor i prepustimo budućnost u Božije ruke! Neka bude tako, amin! Hvala za sve!!!

Brazilac ima ugovor sa Sautemptonom do juna 2025. godine, koji se bori za povratak u Premijer ligu. Pod čudnim okolnostima Lijanko je prošlog ljeta otišao u Katar i gotovo je izvjesno da se neće vraćati u Sautempton, bez obzira da li oni izbori elitni rang, ili ostali u Čempionšipu.

Sad, šta Crvena zvezda može da ponudi momku od 27 godina? Prvo je igranje u Ligi šampiona, što bi bio svakako izazov za Lijanka, jer u svojoj bogatoj karijeri nikada nije igrao u elitnom UEFA takmičenju. Drugo, ponovo bi došao u Srbiju, zemlju svog dede Jovana, koji je kao dječak sa majkom tokom Drugog svjetskog rata završio u Brazilu. I sam je napisao da je sve prepustio Božjim rukama, piše Kurir.

Učitaj još novosti