26. 05. 2024 - 10:30
ŠOK U SRBIJI! "Kuha" u FSS: Piksi ipak bez ugovora, spor oko...
907
Shares
ŠOK U SRBIJI!

ŠOK U SRBIJI! "Kuha" u FSS: Piksi ipak bez ugovora, spor oko milion eura!

26. 05. 2024 - 10:30
0
Shares

Nema i dalje ugovora za Dragana Stojkovića, ekskluzivno saznaje Sport klub!

Iako je iz Fudbalskog saveza Srbije, u četvrtak, emitovana informacija da su dogovoreni posljednji detalji i utanačena saradnja do 2026. u praksi, ipak, nije tako.

Selektor Orlova je i dalje na „ledu“, sa neizvjesnom prognozom da li će i dobiti konačan prijedlog ugovora. A, prvodefinisani rok trebalo bi da bude – ponedjeljak, 11 časova.

Kako saznaje pomenuti izvor, spor je nastao oko finansijskog dijela ugovora. I to potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne obezbijedi plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Prema istim izvorima, Stojković insistira na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida.

I to u iznosu od milion eura!

Na drugoj strani, većinski dio fudbalske vlasti nije riješen da u ugovor ugrađuje bilo kakvu stavku o „paprenom“ raskidu ugovora već u julskim danima. Insistirajući na stavu – eventualan završetak takmičenja u grupnoj fazi mogao bi da uslovi završetak saradnje Fudbalskog saveza Srbije i Dragana Stojkovića.

Bez dinara nadoknade!

Ako je tako i nema spremljenog ugovora za Piksija, kako se dogodilo da FSS još u četvrtak objavi vijest o produžetku saradnje do 2026. – logično je pitanje. Odgovor se krije u unutarfrontovskoj borbi u FSS. Selektor ima ozbiljnu grupu protivnika u vrhu srpske kuće fudbala, ali i ljude spremne da stanu iza njegovih leđa i podrže ideju o novom ugovoru.

NEZABORAVNA FUDBALSKA FEŠTA U KRAGUJEVCU

Konačnu riječ imaće članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Tačka tri, sednice zakazane za ponedjeljak, definiše diskusiju oko nastavka saradnje sa selektorom.

Jasno je da Stojković, u ovom trenutku, nema finalnu ponudu na stolu. Nedelja i eventualno rani sati ponedeljka biće ključni za rješenje krucijalnog problema do konačnog predloga ugovora. A, tu se očekuje i stav vrhovnog autoriteta sa Andrićevog vijenca.

Milion eura, ipak, nije malo…

Učitaj još novosti