26. 05. 2024 - 08:07
NIKAD VEĆA ZABRINUTOST PRED NOVAKOV NASTUP U PARIZU! Ovo su...
907
Shares
NIKAD VEĆA ZABRINUTOST PRED NOVAKOV NASTUP U PARIZU! Ovo su razlozi za STRAH svih koji navijaju za srpskog tenisera!

NIKAD VEĆA ZABRINUTOST PRED NOVAKOV NASTUP U PARIZU! Ovo su razlozi za STRAH svih koji navijaju za srpskog tenisera!

26. 05. 2024 - 08:07
0
Shares

Vrijeme je za Pariz. Počinje Rolan Garos. Naravno, ono što najviše interesuje srpsku tenisku javnost i što je praktično postala stvar kulture i kućnog vaspitanja jeste najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Ipak, moglo bi se reći da pred turnir u glavnom gradu Francuske vlada nikad veća zabrinutost i strah kada je u pitanju Srbin. Razlog za to prije svega leži u činjenici da je Novak u prethodnim mjesecima iznenađujuće zaredao nekoliko poraza što samo po sebi nije problematično, ali jeste ako oni dolaze od tenisera sa kojima Nole nikako ne bi smeo da ima problema.

Da su razlozi za zabrinutost opravdani pokazuju i riječi najboljeg tenisera nakon poraza u Ženevi od češkog tenisera Mahača.

- Naravno da sam zabrinut... Nisam igrao dobro cijele tokom godine, osim nekoliko mečeva. Stvari su takve kakve su... Ne vidim sebe kao favorita u Parizu. Pokušaću da idem meč po meč, pa ćemo vidjeti - rekao je Nole.

Srpski teniser je od početka sezone nanizao ček šest izgubljenih mečeva i nema nijednu titulu, ali ni finale ove godine, što se u posljednjih 15 sezona nikad nije desilo. Još više brine činjenica da su ti porazi dolazili i od igrača koji uz svo poštovanje ne bi smjeli da budu konkurencija osvajaču 24 grend slema. Tako je Nole u Indijan Velsu izgubio od Luke Nardija, u Monte Karlu od Ruda, u Rimu od Tabila, a u Ženevi od Mahača.

Ono što još više brine sve navijače jeste govor tijela srpskog tenisera, djeluje da nema one prepoznatljive energije i esplozije u igri koja kao uragan "oduva" protivnika sa terena. Đoković je još uvijek prvi na ATP listi, ali ukoliko Srbin ne osvoji turnir moglo bi da dođe do promjena na čelu liste. Novak brani titulu osvojenu prošle godine samim tim i 2.000 poena.

Kako igra u prvih šest meseci sezone djeluje da ima razloga za strepnju, ali nas je Novak bezbroj puta do sada navikao da je najbolji onda kada je najteže i kada niko to od njega ne očekuje. Đoković će odbranu titule najvjerovatnije početi u utorak protiv Pjer Iga Erbera, piše Kurir.

Učitaj još novosti