25. 05. 2024 - 22:53
Blamaža Milana na oproštaju Piolija, Girouda, Kjaera…
907
Shares
Blamaža Milana na oproštaju Piolija, Girouda, Kjaera…

Blamaža Milana na oproštaju Piolija, Girouda, Kjaera…

25. 05. 2024 - 22:53
0
Shares

U susretu posljednjeg 38. kola Serije A Milan je na svom terenu odigrao samo neriješeno sa Salernitanom 3:3.

Bila je to idealna prilika da se pred domaćom publikom na San Siru od Milana oproste prvi trener Stefano Pioli, kao i golgeter tima Olivir Giroud i bivši kapiten Simon Kjaer.

Dok je Giroud ispoštovan i kao starter počeo meč, trener Pioli nije osjetio potrebu da danskom štoperu u posljednjoj utakmici za klub, u koji je došao u jednom od najtežih momenata i značajno pomogao da se izdigne do nivoa da osvoji iz drugog plana Scudetto i postane standardni učesnik u Ligi šampiona, ukaže više od poslednjih par minuta. Čak je i Mattia Caldara, koji usljed mnogih povreda nikada nije odigrao utakmicu Seriju A za Milan, dobio veću minutažu od Kjaera pošto je ušao u 58 minutu.

Milan na kraju čak nije uspio da slavi protiv ekipe koja se vraća u Seriju B. Čak mu ni 3:1 nije bilo dovoljno da navijačima podari pobjedu. Vodeći gol postigao je Rafael Leao u 22. minutu. Erupcija oduševljenja na San Siru uslijedila je pet minuta kasnije kada je Olivier Girodu postigao gol za 2:0.

Simy je u 64. minutu smanjio na 2:1. A u 77. minutu veoma osporavani Calabrija postiže pogodak i dovodi Milan u vodstvo 3:1. A onda nove ovacije za Girouda u 84. minutu. Tada je francuski golgeter izašao iz igre, a umjesto njega ušao Luka Jović. Djelovalo je tada da će ipak to biti jedno fino veče za Rossonere.

Salernitana je smanjila preko Sambije u 87. minutu, a samo minut kasnije u igru je ušao Kjaer. Em što se nije naigrao, em što je odmah morao da gleda kako njegov golman Nava, koji je sa njim ušao u igru, vadi loptu iz mreže. SImy je postigao gol za 3:3, i na kraju je ostao taj rezultat.

(Sport Klub)

Učitaj još novosti