25. 05. 2024 - 08:34
BAYERN HLADNO ODBIO DINAMO: Evo što su Modri ponudili Bavarcima
907
Shares
BAYERN HLADNO ODBIO DINAMO:  Evo što su Modri ponudili Bavarcima

BAYERN HLADNO ODBIO DINAMO: Evo što su Modri ponudili Bavarcima

25. 05. 2024 - 08:34
0
Shares

Gabriel Vidović u Rijeci je u srijedu odigrao zadnje minute za Dinamo po aktualnom ugovoru, u nedjelju nema pravo nastupa s Rudešom zbog tri žuta kartona. Proslavit će sa suigračima osvajanje prvenstva i Kupa, a to bi mogao biti i završni čin jedne njegove životne etape.

Dinamo je ponudio Bayernu 1,7 milijuna eura za otkupa Vidovića, međutim Bavarci su to brzo i hladno odbili. Hrvatski prvak ima pravo otkupiti ga do 31. svibnja za 3,5 milijuna eura. Ako to ne učini, Gabriel se vraća u München. Cure posljednji dani, iz Maksimira su već komunicirali kako im je 3,5 milijuna eura puno, zato su pokušali s manjom svotom, ali nisu naišli na razumijevanje te će priča o transferu izgleda loše završiti. To se može promijeniti jedino ako se Dinamo predomisli i u foto-finišu ipak iskrca spomenutu svotu.No, iako je Vidović u protivnom ponovno Bayernov, Dinamo nije digao ruke od njega. Ponudio je igraču i Bavarcima novu posudbu, da nastavi igrati za Modre kao igrač pod ugovorom s Bayernom. Međutim, to je u zraku...Rado bi ostao
Vidović je u Dinamu i Zagrebu jako sretan i zadovoljan, izvrsno se udomaćio, dečki u svlačionici sjajno su ga primili, uvijek ističe kako mu je lijepo bilo ovih godinu dana i sigurno bi rado ostao. Ipak, još jedna posudba nije najdraža opcija ni njemu, niti njegovim menadžerima. Dobije li konkretnu ponudu iz neke druge lige, mogao bi je prihvatiti, ne postane li Dinamov do 31. svibnja. Određena zanimanja postoje, ne i pismeno izražena nakana te je to sve i dalje neizvjesno. On još nije gotov igrač, trebaju mu podrška i minutaža, a kad postoji konkurencija, klub će u pravilu radije forsirati one koji su njegovi, nego posuđene igrače. Što se Dinama tiče, korisno bi bilo da ga uvjeri kako neće biti tako. Ako zaista ne bi bilo tako...U tabor Modrih stigao je kad je sezona već trajala, debitirao je pod trenerom Sergejom Jakirovićem, većinu je vremena igrao na lijevom krilu, iako mu je najjača pozicija desetka. Ako bi Dinamo prodao Martina Baturinu, itekako djeluje smisleno da otkupi Vidovića. Iako se 3,5 milijuna eura čini puno, radi se o talentiranom igraču koji ima potencijal za dodatan napredak i jednog bi dana na tržištu mogao vrijediti višemilijunsku cifru u eurima te bi to za hrvatskog prvaka trebao biti dobar posao. Jasno da Dinamo ima Marka Roga, koji je također na posudbi, Luku Stojkovića, Lukasa Kačavendu, kapetana Arijama Ademija, pa i još neke igrače koji također mogu igrati ofenzivnog veznog, kao i na drugim pozicijama, no kvalitetnih nogometaša nikad previše.

Za Dinamo je igrao 40 utakmica, u njima 2051 minutu, ukupno je postigao devet golova i ima tri asistencije, sedam je puta bio strijelac u prvenstvu te po jednom u Kupu i Konferencijskoj ligi. Najvažniji su mu golovi bili na debiju protiv Slavena Belupa, protiv Osijeka u Zagrebu u 90. minuti za pobjedu 2:1 te dvaput Varaždinu u domaćem uspjehu 2:1 i gostujućem 1:0. Utisnuo je tako svoj pečat kruni.Radi se o igraču koji je rođen 1. prosinca 2003. godine, dakle ima 20,5 godina, u Bayernu je slovio kao elitni talent o kojem se pisalo u Europi. Nakon što je narastao malo je usporio i donekle zapeo u karijeri, ali zadržao je koordinaciju pokreta, a krasi ga dobar šut. Jak je dojam da se nije dovoljno razmahao, da može više i bolje, a u Dinamu je tek stjecao neke defenzivne navike u igri. Kad bi djelovao na svojoj najboljoj poziciji, zacijelo bi pružio više. Vidjelo se to i sezonu ranije na posudbi u nizozemskom Vitesseu gdje se također učio i pomalo mučio na lijevom krilu. Tamo je u 25 nastupa dao četiri gola. Za prvu momčad Bayerna je ranije imao četiri utakmice.

Rok do 31. svibnja
Dinamo je platio 500.000 eura za jednogodišnju posudbu, sad je njegova daljnja priča posve otvorena. U nedjelju je slavlje titule, a potom... U uzvratu finala Kupa ušao je umjesto Brune Petkovića u 86. minuti i lako je moguće da mu je to bilo zadnje. Ako Dinamo ipak ne osigura drugačiji rasplet. Bayern prvo čeka 31. svibnja da vidi je li Dinamo iskoristio opciju iz ugovora. Ukoliko se to, kao što je najavljeno, ne dogodi, tada su sve varijante na stolu. Kako sada stvari stoje, Bavarci ga neće prodati za manje. Nije isključeno da su mu igre i golovi za Dinamo čak podignuli cijenu pa ga netko plati i više. Najviše je upita iz njemačke Bundeslige.

(sportskejutarnji.hr)

Učitaj još novosti