25. 05. 2024 - 08:29
Alen Babić se hvata za glavu od koga je izgubio meč života:...
907
Shares
Alen Babić se hvata za glavu od koga je izgubio meč života: Rozanski se obrukao za tri minute

Alen Babić se hvata za glavu od koga je izgubio meč života: Rozanski se obrukao za tri minute

25. 05. 2024 - 08:29
0
Shares

Britanski bokser Lawrence Okolie novi je WBC prvak svijeta bridgerweight kategorije. On je protekle noći u Poljskoj savladao domaćeg boksera Lukasza Rozanskog nokautom u prvoj rundi.Lukasz Rozanski je u aprilu prošle godine uzeo pojas WBC prvaka svijeta bridgerweight kategorije. Poljak je na domaćem terenu pobijedio hrvatskog boksera Alena Babića i to na posve neočekivan način.Babića su mnogi vidjeli na tronu. Međutim, on se nije pojavio u ringu te večeri i Rozanski ga je završio u prvoj rundi.Prva odbrana titule za 38-godišnjeg Poljaka prošla je, rekli bismo, očekivano. Nije imao nikakve šanse protiv Lawrencea Okolieja. Britanac ga je doslovno pregazio u prvoj rundi.

Tri puta je Rozanski bio na podu u prvoj rundi, sudija je nakon trećeg brojanja prekinuo meč i Okolie je mogao početi sa slavljem.Odmah se nakon borbe oglasio i Alen Babić. Svjestan je kakvu je šansu propustio da postane prvak svijeta jer Rozanski nije nivo boksera koji je stvoren da bude šampion jer se zaista radi o prosječnom borcu.

"To sam ja trebao napraviti" napisao je Alen Babić nakon što je Okolie pobijedio ovaj meč.Babić je isticao kako mu te večeri u Poljskoj glava nikako nije bila u ringu. Potpuno se izgubio na velikoj sceni i došlo je do poraza koji ga je spustio na zemlju. Sada samo može da se uhvati za glavu kada vidi od koga je izgubio.

Lawrence Okolie je došao do 20. pobjede u karijeri. Nekadašnji cruiser šampion svijeta po WBO verziji vratio se pobjedom nakon što je prošle godine doživio prvi poraz (Chris Billam-Smith) kada je ostao bez pojasa.Međutim, život ide dalje. Dovoljno je kvalitetan bokser da dobije novu šansu, a pred njim je u julu važan meč protiv Britanca Johnnyja Fishera od kojeg će mnogo toga zavisiti za budućnost.

Učitaj još novosti