25. 05. 2024 - 07:54
LAPORTA SE NADA RAZGOVORU: Popodne roni suze, u ponoć trlja...
907
Shares
LAPORTA SE NADA RAZGOVORU: Popodne roni suze, u ponoć trlja ruke: Otkriveno kakvu skupu osvetu Xavi sprema Barceloni

LAPORTA SE NADA RAZGOVORU: Popodne roni suze, u ponoć trlja ruke: Otkriveno kakvu skupu osvetu Xavi sprema Barceloni

25. 05. 2024 - 07:54
0
Shares

Odlazi, ostaje, na kraju ipak odlazi. Svašta toga se izdešavalo Xaviju Hernandezu u posljednjih nekoliko mjeseci. Konačan epilog pravog malog roller coastera je takav da više nije trener Barcelone zbog čega namjerava uzeti višemilionski iznos.U petak popodne iz Barcelone je zvanično saopšteno kako Xavi od naredne sezone više neće biti trener Blaugrane iako je prije svega nekoliko sedmica dobio podršku nakon što je ranije i sam najavio odlazak.

Posljednji put na klupi Barcelone, barem u svom prvom mandatu, Xavi će sjediti u nedjelju kada će Katalonci gostovati Sevilli. Pred taj meč nakon što je dobio otkaz poslao je i emotivnu poruku.

"Dragi navijači, moje vrijeme na klupi Barcelone završit će u nedjelju. Nikada nije lako napustiti klub koji je vaš život. Ali ja ću to uraditi veoma ponosno nakon dvije i pol godine."Želim da zahvalim svima, a posebno navijačima koji su uvijek bili na mojoj strani i koji su mi uvijek pokazivali istu ljubav kao i kada sam bio fudbaler."

"Od nedjelje ću biti jedan od navijača na tribinama, sada na ovom stadionu, a za nekoliko mjeseci na novom Nou Campu. Jer ja sam prije svega navijač Barcelone, a tek onda igrač ili trener. Ja sam navijač Barcelone koji želi samo najbolje mom klubu i koji će me uvijek imati na raspolaganju."Ipak, nekoliko sati nakon emotivne objave poslije koje je možda pustio i suzu stiže vijest o odšteti koju Xavi namjerava naplatiti od Barcelone. Riječ je o višemilionskom iznosu.

Naime, Barcin stručni štab po sezoni košta 15 miliona eura. Xavi i njegovi pomoćnici su imali važeći ugovor i traži će isplatu novca.Polovina od spomenutog iznosa pripada na Xavijeve pomoćnike i oni će dobiti oko 7 miliona eura. Kada je u pitanju ostatak novac na Nou Campu se nadaju će Xavi oprostiti svoj dio novca.

Joan Laporta se nada da će Xavi pokazati lojalnost prema klubu, međutim nakon posljednjih dešavanja nekada sjajni fudbaler navodno razmišlja da naplati puni iznos.Posljednji put Xavi je izigran ove sedmice. Sve vrijeme se najavljivalo da će razgovor u budućnosti biti obavljen nakon meča protiv Seville, međutim otkaz je uslijedio nakon treninga u petak.

Već je poznato da će trener Katalonaca u narednoj sezoni biti Hansi Flick. Bit će to definitivno krupan izazov za njemačkog stručnjaka.

Učitaj još novosti