24. 05. 2024 - 19:58
BOMBA SA OLD TRAFFORDA: Ten Hagu otkaz nakon finala FA kupa
907
Shares
BOMBA SA OLD TRAFFORDA: Ten Hagu otkaz nakon finala FA kupa

BOMBA SA OLD TRAFFORDA: Ten Hagu otkaz nakon finala FA kupa

24. 05. 2024 - 19:58
0
Shares

Engleski "The Guardian" navodi da je rukovodstvo Manchester Uniteda donijelo odluku o smjeni menadžera Erika Ten Haga bez obzira na ishod subotnjeg finala FA kupa protiv Manchester Uniteda.

“Guardian“ kao ekskluzivnu donosi vijest da je Manchster United već odlučio da otpusti holandskog trenera i podsjeća da je sličnu sudbinu doživio njegov mnogo slavniji zemljak Louis Van Gaal iako je osvojio FA kup 2016. godine.

Navodno, sir Jim Ratcliffe i njegovi saradnici nemaju više povjerenja u Ten Haga i njegov “projekat“, koji on posljednjih dana uporno promoviše.

Manchester United je ove sezone doživio čak 14 poraza u šampionatu i završio na osmom mjestu što je njihov najgori plasman od osnivanja Premier lige.

Dan ranije Erik Ten Hag je na pitanje novinara da li će finale protiv Građana možda biti njegov posljednji meč na klupi Crvenih đavola, samo odgovorio sa “Nemam šta da kažem.“

Istovremeno, ponovio je da projekat dobro napreduje i da vjeruje u osvajanje FA kupa protiv gradskog rivala Manchester Cityja.

“Razgovarali smo u posljednje vreme o tome u klubu. Ispod su veoma dobre stvari – igrači koji dolaze, igrači se razvijaju, vrijednosti dolaze. U isto vrijeme, u subotu imamo veliku priliku da osvojimo sljedeći trofej“, rekao je Erik Ten Hag.

Međutim, većina navijača Manchester Uniteda odavno je izgubila veru u bivšeg trenera Ajaxa. Bilo je mnogo sramotnih rezultata otkad je Ten Hag stigao na Old Trafford. Guardian podsjeća na neke od njih: Liverpool 0:7, Manchester City 3:6, Brentford 0:4, Manchester City 0:3, Galatasaray 2:3, Newcastle 0:3, Bournemouth 0:3, Crystal Palace 0:4, drugoligaš Coventry 3:3 poslije vodstva od 3:0…

Engleski mediji kao moguće nasljednike Ten Haga najčešće pominju Thomasa Tuchela, Mauricija Pochettina i Kireana McKenna iz Ipswicha. Nešto manje selektora Garetha Southgatea, Grahama Pottera i Thomasa Franka iz Brentforda.

Učitaj još novosti