24. 05. 2024 - 16:58
Nakon Šošića Barbarez uputio poziv još jednom novom fudbaleru
907
Shares
Nakon Šošića Barbarez uputio poziv još jednom novom fudbaleru

Nakon Šošića Barbarez uputio poziv još jednom novom fudbaleru

24. 05. 2024 - 16:58
0
Shares

Nakon što je pozivnica otišla na adresu mladog Madžida Šošića, sergej fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barabarez, u nacionalni tim pozvao je još jednog fudbalera.Mladi reprezentativac naše zemlje i član Osijeka, Nail Omerović, dobio je poziv Barbareza i imat će priliku debitovati za naš tim provi selekcije Engleske.

Pozivom za Omerovića na zvaničnim društvenim mrežama pohvalila se i nekadašnja Omerovićeva ekipa, Zvijezda iz Gradačca.

“Gradačac nakon dugog niza godina ima člana A nogometne selekcije Bosne i Hercegovine, a izuzetno smo ponosni što je Nail Omerović, član Osijeka svoj nogometni put počeo iz omladinskih selekcija NK “Zvijezda” Gradačac.

Postepeno i mukotrpnim radom, Nail je uz mnogo odricanja ostvario svoje snove, a sada je kao kruna svega stigao poziv od selektora Sergeja Barbareza za nastup u A timu naše nacionalne vrste.

Veliku ulogu u njegovom razvoju imao je i trener u našim omladinskim selekcijama Ismet Mulavdić, koji ga je dugo vremena spremao za veliku scenu.

Čestitamo Nailu i njegovoj porodici na velikom uspjehu. Gradačac i NK Zvijezda osjećaju zaista veliki ponos u ovim trenucima”, navodi se u objavi federalnog prvoligaša.

Podsjećamo, Zmajevi 3. juna igraju prijateljski meč protiv selekcije Engleske, dok je šest dana kasnije na rasporedu i susret protiv Italije.

Učitaj još novosti