24. 05. 2024 - 16:26
DOŠAO JE KRAJ: Stigla (ne)logična odluka o Ivanu Perišiću,...
907
Shares
DOŠAO JE KRAJ: Stigla (ne)logična odluka o Ivanu Perišiću, period neizvjenosti tek slijedi

DOŠAO JE KRAJ: Stigla (ne)logična odluka o Ivanu Perišiću, period neizvjenosti tek slijedi

24. 05. 2024 - 16:26
0
Shares

Za Ivana Perišića je završena sezona, barem ona klupska. Sjajni hrvatski fudbaler neće igrati u posljednjem kolu prvenstva kada Hajduk gostuje Lokomotivi što je na neki način i logična odluka.Na pressici pred posljednju utakmicu u sezoni član odlazećeg stručnog štaba Splićana Siniša Šegović je kazao kako je donesena zajednička odluka da Perišić ne igra protiv Lokomotive.

"Ivan Perišić će u dogovoru sa stručnim stožerom preskočiti ovu utakmicu. Znamo da kreću pripreme reprezentacije. Mišljenja smo da nema smisla rizikovati s njim kako bi došao spreman na Evropsko prvenstvo", rekao je Šegović.

S obzirom da se nedavno oporavio od teške povrede koljena te počeo igrati kao starter odluka da Perišić ranije završi klupski dio sezone se smatra načelno opravdanom.Ipak, s druge strane bi mu dobrodošao još neki minute jer poređenja radi takmičarski mečevi protiv selekcija kao što su Španija ili Italija će biti daleko zahtjevniji nego utakmice SHNL-a.

Dugo vremena se iskusni bočni fudbaler oporavljao od teške povrede koljena i kada je konačno počeo igrati kao starter bilo bi potpuno nelogično da igra u Kranjčevičevoj gdje je teren sve osim odličan.Međutim, postavlja se pitanje da li je ovo zapravo i kraj Perišićevog igranja za Hajduk pošto je u drugom dijelu sezone za Bijele igrao kao posuđen igrač Tottenhama.

Kada je u januaru predstavljen kao novi igrač Hajduka objavljeno je kako je dogovoreno da će nakon isteka posudbe s Tottenhamom potpisati novi jednogodišnji ugovor sa Splićanima.

Ipak, u posljednje vrijeme se uveliko šuška da bi Perišić mogao napustiti Poljud pogotovo nakon ispunjenja sna da zaigra za Hajduk, a zatim i nosi kapitensku traku što je bio slučaj protiv Gorice.

Informacije hrvatskih medija su takve da bi Perišić mogao odigrati s Hajdukom kvalifikacije utakmice Konferencijske lige i onda otići negdje drugo. Bez obzira što ima 35 godina i dalje je riječ o kvalitetnom igraču.

Evidentno je kako Perišić više nema fizičkih problema te će spreman dočekati Evropsko prvenstvo gdje bi mogao privući interes moćnijih i bogatijih klubova što i ne bi bilo iznenađenje s obzirom na njegovu reputaciju.Uostalom, načelni dogovor Hajduka i Perišića je takav da fudbaler može napustiti Poljud ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda jer se navodno u ugovoru nalazi i izlazna klauzula.

Računajući mečeve Kupa i prvenstva Perišić je za Bijele uspio skupiti osam nastupa. Zabio je gol te upisao dvije asistencije.

Učitaj još novosti