24. 05. 2024 - 14:48
VELIKA ČISTKA U BAYERNU: Otpisano sedam zvijezda, evo ko sve...
907
Shares
VELIKA ČISTKA U BAYERNU: Otpisano sedam zvijezda, evo ko sve napušta Bavarce

VELIKA ČISTKA U BAYERNU: Otpisano sedam zvijezda, evo ko sve napušta Bavarce

24. 05. 2024 - 14:48
0
Shares

Njemački mediji objavili su vijest kako će ovog ljeta krenuti velika čistka u Bayernu, budući da je otpisano čak sedam zvijezda Bavaraca. 

Ova sezona je za Bavarce bila veoma razočaravajuća, s obzirom na to da su završili treći na ligaškoj tabeli, ranije su ispali u Kupu, dok ih je Real Madrid zaustavio u polufinalu Lige prvaka.Pored trenera Thomasa Tuchela, koji će napustiti klupu Bavaraca, još čak sedam zvijezda njemačkog velikana će, kako sada stvari stoje, krenuti njegovim stopama.

- Uprava Bayerna će krenuti sa čistkom ekipe čim je preuzme novi trener. Bayernu je nužna velika čistka kako bi namakao nekoliko miliona za pojačanja, a njihovu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 340 miliona eura, piše Bild.

Prema pisanju Bilda, sljedećih igrača Bayerna je već otpisano i njihovom prodajom će pokušati dobiti novac za ulaganje u novi tim, a fudbaleri koji su na izlaznim vratima su: Serge Gnabry, Kingsley Coman, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Dayot Upamecano, Alphonso Davies i Noussair Mazraoui.

Gdje će spomenuti igrači nastaviti svoju karijeru, ostaje nam da vidimo.

Inače, Gnabry je ove sezone za Bavarce u svim takmičenjima odigrao 20 utakmica, Coman 27, Kimmich 43, Goretzka 42, Upamecano 33, Davies 42 i Mazraoui 29.

Učitaj još novosti