24. 05. 2024 - 12:07
TEK ĆE DA IM NEDOSTAJE: Pochettino samo dan prije otkaza...
907
Shares
TEK ĆE DA IM NEDOSTAJE: Pochettino samo dan prije otkaza Chelseaju završio pojačanje za narednih 20 godina

TEK ĆE DA IM NEDOSTAJE: Pochettino samo dan prije otkaza Chelseaju završio pojačanje za narednih 20 godina

24. 05. 2024 - 12:07
0
Shares

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino iznenada je dobio otkaz na klupi Chelseaja i uprava već traži idealnog nasljednika iako je Pochettino pokazivao naznake da želi voditi momčad i naredne sezone.

Temperamentni Argentinac je u finišu seze podigao momčad ‘Plavaca’, a u 2024. godini je londonski tim bio u gornjem vrhu tabele po prikazanoj formi.

Pochettino je zadobio povjerenje momčadi koja je polako usavršavala i prihvatala njegove ideje, no uprava je imala druge planove koji su očigledno iznenadili i samog vođu stručnog štaba.

Novinar Ben Jacobs prenosi kako je bivši trener Chelseaja samo dan prije otkaza na klupi ovog tima i definitivno dogovorio dolazak pojačanja za narednih 20 godina.  Pochettino je lično pozvao golobradog Estevao Williana i uvjerio ga u projekt na Stamford Bridgeu, a Palmeirasu se tako smiješi dodatnih 60 miliona eura na računu.

Estevao je 17-godišnji Brazilac koji igra na poziciji desnog krilnog napadača, dok mu nije strana pozicija iza klasičnog napadača, te kao takav važi za nadolazeću nadu modernog nogometa.

No, bar na početku njegove evropske avanture, Pochettino neće biti njegov trener iako je praktično na njegov poziv odabrao plavi dres.

Učitaj još novosti