24. 05. 2024 - 10:22
Nije još ni dobio otkaz u Barceloni, a Xavi već dobio ponudu...
907
Shares
Nije još ni dobio otkaz u Barceloni, a Xavi već dobio ponudu za novi posao: Odgovor je bio kratak!

Nije još ni dobio otkaz u Barceloni, a Xavi već dobio ponudu za novi posao: Odgovor je bio kratak!

24. 05. 2024 - 10:22
0
Shares

Xavi Hernandez će u narednim danima vjerovatno dobiti otkaz u Barceloni, a već se uveliko piše o tome da je Hansi Flick novi trener katalonskog kluba. 

Već nekoliko dana uveliko se piše o tome da su čelnici Barcelone odlučili uručiti otkaz Xaviju iako je nedavno španski stručnjak poručio da se predomislio što se tiče odlaska i da će ostati i naredne sezone.

Međutim, nakon nesuglasica koje je imao s Joanom Laportom na kraju su u Barceloni donijeli odluku da mijenjaju trenera smatrajući da Xavi nema više autoritet u svlačionici katalonskog kluba.

Očekuje se da će sve biti ozvaničeno u narednim danima kada se završi sezona u La Ligi, a umjesto Xavija na klupu Barcelone gotovo sigurno stiže Hansi Flick s kojim je dogovorena dvogodišnja saradnja.Xavi je poručio da neće tražiti obeštećenje od Barcelone na koje ima pravo zbog prijevremenog raskida ugovora od strane kluba što je samo još jedan od dokaza kakvu ljubav ima prema katalonskom klubu.

No, čini se da Xavi neće imati problema oko pronalaska novog angažmana jer je već prije nekoliko dana navodno dobio ponudu.Mundo Deportivo objavio je da je Xavi dobio poziv Fudbalskog saveza Južne Koreje, te da mu je ponuđeno da vodi reprezentaciju ove zemlje koja je ostala nedavno bez selektora nakon što je Jurgen Klinsmann dobio otkaz.

Xavi je bio iznenađen pozivom i ponudom jer još uvijek je zvanično trener Barcelone, ali se zahvalio na pozicu i poručio da ponudu neće prihvatiti.

Španski stručnjak odbio je da vodi reprezentaciju Južne Koreje i nije uopšte htio da ulazi u pregovore, te je navodno poručio da se ovog ljeta želi dobro odmoriti, ali i ostati u klupskom fudbalu.

Xavi nema namjeru da trenira neku od reprezentacija jer smatra da mu je potrebno još uvijek da stiče iskustvo u klupskom fudbalu, te se nada nekoj ponudi od klubova iz Liga petice.Čini se da interes itekako postoji, ali dok mu Barcelona zvanično ne uruči otkaz jasno je da se drugi klubovi neće javljati. No, i u slučaju otkaza jasno je da Xaviju neće biti teško pronaći novi angažman.

Učitaj još novosti