24. 05. 2024 - 08:15
U Leverkusenu svjesni da bajka neće još dugo trajati: Znaju u...
907
Shares
U Leverkusenu svjesni da bajka neće još dugo trajati: Znaju u koji klub će Alonso na kraju otići

U Leverkusenu svjesni da bajka neće još dugo trajati: Znaju u koji klub će Alonso na kraju otići

24. 05. 2024 - 08:15
0
Shares

Xabi Alonso nedavno je potvrdio da će ostati u Bayer Leverkusenu i naredne sezone što je itekako obradovalo čelnike tog njemačkog kluba, ali su oni svjesni da bajka neće dugo trajati i da će španski stručnjak gotovo sigurno narednog ljeta napustiti klub.

Xabi Alonso napravio je fantastičan rezultat s Bayer Leverkusenom ove sezone jer je imao niz od čak 51 utakmicu bez poraza, te je do finalne utakmice Evropske lige protiv Atalante bio jedini neporaženi tim u Evropi ove sezone.

Ipak, Leverkusen nije uspio da osvoji Evropsku ligu jer ih je Atalanta na Aviva stadionu u Dublinu pobijedila s ubjedljivih 3:0.

No, odmora za igrače njemačkog kluba nema jer već sutra igraju još jedno finale, a u pitanju je DFB Pokal. Leverkusen ima priliku da osvoji duplu krunu, a protivnik u finalu će im biti ekipa Kaiserslauterna, te je jasno da će Bayer imati ulogu favorita.U njemačkom klubu već uveliko razmišljaju i o narednoj sezoni u kojoj će pokušati da zadrže kostur ekipe, ali i da tokom ljetnog prelaznog roka dovedu pojačanja kako bi ostali konkurentni u domaćim takmičenjima i Ligi prvaka iduće sezone.

Sigurno da je najveće pojačanje za Leverkusen odluka Xabija Alonsa da ostane na klupi ovog tima iako je imao ponude Bayerna i Liverpoola. S klubom iz Minhena je vodio pregovore nekoliko sedmica, ali na kraju ih je odbio.U Leverkusenu su bili presretni što je Alonso saopštio nedavno da ostaje, ali su svjesni da bajka neće dugo trajati i da će njemački stručnjak već na kraju naredne sezone napustiti klupu njemačkog kluba.

Već se dugo piše o tome da je Alonso već sve dogovorio s Florentinom Perezom i da će na ljeto 2025. godine preuzeti ekipu Real Madrida. Carlu Ancelottiju na kraju iduće sezone ističe ugovor, te je Alonso čini se taj koji će ga zamijeniti.

Nakon što je Alonso odbio ponude Bayerna i Liverpoola bilo je jasno da to nije uradio samo zbog Leverkusena, a toga su navodno svjesni i čelnici tog kluba.

Ugledni Bild piše da su u Leverkusenu svjesni i sigurni činjenice da Alonso ide u Real Madrid, te da će se to desiti već za godinu dana.No, ne žele previše da se bave time i cilj im je da se ekipa što bolje pripremi za narednu sezonu u kojoj se od Leverkusena očekuje da nastavi sa sjanim rezultatima.

Oni s Alonsom nisu razgovarali o budućnosti kako piše Bild jer ne žele da mu stvaraju pritisak. Alonsu je potreban odmor nakon duge i istrpljujuće sezone, a o njegovoj budućnosti u Leverkusenu razgovarat će početkom 2025. godine.Alonso s Leverkusenom ima ugovor do ljeta 2026. godine i sigurno je da će mu ovaj klub ponuditi produženje saradnje, a čini se da u ovom trenutku ni oni ne vjeruju da je takav scenario moguć.

Učitaj još novosti