23. 05. 2024 - 23:14
Navijači su u nevjerici: Izuzetno traženi Nijemac otkrio ko mu...
907
Shares
Navijači su u nevjerici: Izuzetno traženi Nijemac otkrio ko mu je nogometni idol

Navijači su u nevjerici: Izuzetno traženi Nijemac otkrio ko mu je nogometni idol

23. 05. 2024 - 23:14
0
Shares

Florian Wirtz brzo je postao jedna od najistaknutijih zvijezda Bayer Leverkusena, a odigrao je ključnu ulogu u prekidu 11-godišnje dominacije Bayern Minhena nad Bundesligom.

Wirtz je krenuo pisati historiju od samog početka. Kada je sa 17 godina postao najmlađi igrač koji je debitovao za klub, a zatim i najmlađi strijelac u historiji Bundeslige.

Sa 18 golova i 20 asistencija ove sezone, on se očekuje kao jedna od zvijezda Njemačke na EURO-u 2024., a njegovo ime se veže i za transfer u Premier ligu ovog ljeta.

Međutim, usprkos svim svojim uspjesima, navijači su bili šokirani kada su saznali koga mladi Nijemac smatra svojim idolom. Mnogi tvrde da je zapravo i bolji od njega.

Bizaran izbor idola
U nizu video snimaka gdje odgovara na pitanja, Wirtz je otkrio da je njegov idol Joao Felix iz Barcelone.

“On je sličan tip igrača kao ja, vrlo je kreativan i od njega sam to naučio”, rekao je.

Felix je prvotno bio najavljen kao jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa kada se prvi put pojavio na sceni u Benfici, a 2019. je prešao u Atletico Madrid za 113 miliona funti.

Taj transfer se na kraju nije pokazao kao uspješan, a 24-godišnji Felix je na kraju pao u nemilost kod Diega Simeonea. Posljednje dvije sezone proveo je na posudbi u Chelseaju i Barceloni, što je navelo mnoge da vjeruju da je Wirtz zapravo bolji od svog idola.

“Kako idoliziraš igrače koji su lošiji od tebe?”, napisao je jedan navijač.

“Jedini igrač koji je bolji od svog idola”, dodao je drugi.

Učitaj još novosti