23. 05. 2024 - 19:38
(NE)MOGUĆA MISIJA: Chelsea je pred novog trenera postavio...
907
Shares
(NE)MOGUĆA MISIJA: Chelsea je pred novog trenera postavio nekoliko velikih uslova pred narednu sezonu

(NE)MOGUĆA MISIJA: Chelsea je pred novog trenera postavio nekoliko velikih uslova pred narednu sezonu

23. 05. 2024 - 19:38
0
Shares

Poznati novinari širom Engleske tvrde da je menadžer Leicester Cityja Enzo Maresca glavni kandidat za nasljednika Mauricija Pochettina na klupi Chelseaja.

‘Plavci’ su otpustili Pochettina u utorak iako je forma ekipe napredovala u proteklim mjesecima. Ova vijest je bila neugodno iznenađenje za navijače koji smatraju da je klub definitivno nestabilan.

Aktuelni menadžer Leicestera u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 10 miliona eura, a u svijetu nogometa je cijenjen zbog svog stila igre i rezultata koje je ostvario s ‘Lisicama’ ove sezone.

Vlasnici sa Stamford Bridgea traže čovjeka koji će kroz posjed lopte graditi igru, a budući da je Maresca dugo radio sa Pepom Guardiolom, čini se da to neće predstavljati problem.

Novinar Matt Law koji radi u Telegraphu prenosi kako će zadatak novog trenera biti da osigura mjesto na tabeli koje vodi u Ligu prvaka, kao i mogućnost da se momčad takmiči za sve trofeje.

Perspektivni Maresca ima tek 44 godine, a iza njega su angažmani u Manchester Cityju (pomoćni trener), Parmi (samostalni trener), West Hamu i Sevilli gdje je također radio kao pomoćni trener.

Učitaj još novosti