23. 05. 2024 - 18:17
SRAMOTNO I SKANDALOZNO: Himna BiH izviždana u Banjoj Luci,...
907
Shares
SRAMOTNO I SKANDALOZNO: Himna BiH izviždana u Banjoj Luci, igrači Borca izignorisali zastavu

SRAMOTNO I SKANDALOZNO: Himna BiH izviždana u Banjoj Luci, igrači Borca izignorisali zastavu

23. 05. 2024 - 18:17
0
Shares

Himna Bosne i Hercegovine je izviždana u Banjoj Luci pred početak uzvratne utakmice finala nogometnog Kupa naše države između Borca i Zrinjskog.

Borac se danas bori za svoj drugi, a Zrinjski za treći pehar u Kupu Bosne i Hercegovine, a prije susreta je prema protokolu intonirana i himna naše države.

Nažalost, desilo se ono šta je i većina bosanskohercegovačke javnosti pretpostavljala da će se desiti - publika na Gradskom stadionu u Banjoj Luci je zvižducima dočekala himnu Bosne i Hercegovine, piše klix.ba.

Ono što je još šokantnije je da ni nogometaši Borca, ali i nekoliko nogometaša Zrinjskog nisu pokazali poštovanje prema državi u kojoj igraju i zarađuju za hljeb. Naime, u svim civilizovanim društvima tokom intoniranja himne je običaj da se igrači okrenu ka državnoj zastavi.

Naravno, normalno bi bilo i da nogometaši koji imaju bh. državljanstvo drže ruku na srcu tokom intoniranja himne, što se, nažalost, nije desilo.

Podsjetimo, prvi susret u Mostaru završen je rezultatom 1:0 za Zrinjski, a i na stadionu Pod Bijelim brijegom su se čuli zvižduci s tribina, dok se nogometaši nisu okrenuli prema zastavi kao što su to učinile sudije utakmice predvođene glavnim arbitrom Sabrijom Topalovićem.

Učitaj još novosti