23. 05. 2024 - 15:01
Bologna i službeno ostala bez trenera koji je priredio veliku...
907
Shares
Bologna i službeno ostala bez trenera koji je priredio veliku senzaciju, karijeru nastavlja u Staroj dami

Bologna i službeno ostala bez trenera koji je priredio veliku senzaciju, karijeru nastavlja u Staroj dami

23. 05. 2024 - 15:01
0
Shares

Italijanski prvoligaš Bologna u četvrtak je objavio odlazak na kraju sezone svog trenera Thiaga Motte, koji nije produžio ugovor i kojeg tamošnji mediji predstavlja kao sljedećeg trenera Juventusa.

“Volio bih da je ostao u Bologni, ali mogu samo zahvaliti njemu i njegovom timu na ovim prekrasnim sezonama i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti”, kazao je predsjednik FC Bologna Joey Saputo.

Prije ovog sastanka, Thiago Motta, koji je igrao kao igrač za Paris Saint – Germain, Barcelonu i Inter, uvjeravao je da još nije “ništa odlučio” za svoju budućnost.

Bivši talijanski reprezentativac (41) bliži se kraju svog ugovora s Bolognom, svojim klubom od 2022. Pod njegovim vodstvom je Bologna treća u Serie A prije posljednjeg kola i već je osigurala sudjelovanje u Ligi prvaka sljedeće sezone po prvi put u svojoj historiji.

Italijanski mediji već nekoliko sedmica bivšeg igrača Paris Saint – Germaina, inače i brazilskog državljanina, predstavlja kao budućeg trenera Juvea.

Najuspješniji klub talijanskog nogometa smijenio je krajem prošle sedmice svog trenera od 2021. Massimiliana Allegrija, dva dana nakon njegove pobjede u talijanskom kupu 2024.

Juve, predvođen Paolom Monteirom, koji je zamijenio Allegrija, i Bologna u ponedjeljak su remizirali 3-3 na kraju pretposljednjeg dana Serie A. Bologna će u petak navečer otputovati u Genovu gdje će završiti svoju sezonu.

Učitaj još novosti