23. 05. 2024 - 11:14
Navijači Barcelone tužni kada su vidjeli izraz na Xavijevom...
907
Shares
Navijači Barcelone tužni kada su vidjeli izraz na Xavijevom licu po dolasku na jutrošnji trening

Navijači Barcelone tužni kada su vidjeli izraz na Xavijevom licu po dolasku na jutrošnji trening

23. 05. 2024 - 11:14
0
Shares

Španski mediji pišu uveliko da će Hansi Flick biti novi trener Barcelone, te da je Xaviju Hernandezu spreman otkaz. Da se nešto dešava vidjelo se i jutros na licu Xavija kada je stigao u trening centar katalonskog kluba.Saga oko Xavija i Barcelone traje već mjesecima, a sve je počelo kada je španski stručnjak početkom godine objavio da će napustiti katalonski klub na kraju sezone iako ima važeći ugovor.

No, nedavno je imao razgovor s Joanom Laportom i Decom nakon čega se predomislio i poručio je da će ipak ostati na klupi Barcelone. Ipak, dobili smo novi preokret jer se uveliko piše o tome da će Xavi dobiti otkaz na kraju sezone.

Predsjednik klub nije bio sretan što je Xavi javno pričao o tome da nema konkurentan tim za osvajanje titule, te da zbog finansijskih problema Barcelona ne može dovesti zvučna pojačanje.Laporti je takav Xavijev istup u javnosti itekako zasmetao i odlučio je da je najbolje da svako krene svojim putem. Očekuje se da će Xavi dobiti otkaz za nekoliko dana kada se zvanično završi ova sezona.

Španski mediji uveliko pišu o tome da će novi trener Barcelone biti njemački stručnjak Hansi Flick s kojim su Deco i Bojan Krkić jučer održali sastanak u Londonu koji je prema svemu sudeći prošao jako dobro.Da se tu zaista nešto dešava vidjelo se i pred jutrošnji trening Barcelone kada je u trening kamp stigao Xavi.

Xavi je obično nasmijan i susretljiv što se tiče navijača koje obavezno pozdravi prije ulaska na parking, ali to jutros nije bio slučaj.On je bio vidno ozbiljan i izraz na njegovom licu pokazao je da se zaista nešto dešava. Mnogi smatraju da je to dokaz da je Xavi već bivši i da će Barcelona prema svemu sudeći uskoro dobiti novog trenera.

Navijači Barcelone razočarani su kako se sve odvija i smatraju da Xavi nije zaslužio da na takav način dobije otkaz u klubu kojem je i kao igrač donio mnogo toga.

Sve se promijenilo u svega nekoliko dana i od Xavijevog sigurnog ostanka došlo se do toga da će on dobiti otkaz, te navijači poručuju Laporti da na takav način legenda kluba nije zaslužila da se prema njemu ponašaju.Xavi s Barcelonom ima ugovor na još godinu dana i pojavila se informacija da on neće tražiti odštetu na koju ima pravo kada mu klub uruči otkaz.

No, Laporti je poručio da će tražiti odštetu za svoj stručni štab koji će također dobiti automatski otkaz iako su svi bili gotovo sigurni da će i naredne sezone biti na klupi katalonskog kluba.

Učitaj još novosti