23. 05. 2024 - 09:13
SUDIJSKA ODLUKA PODIJELILA NAVIJAČE: Da li je koš Minnesote...
907
Shares
SUDIJSKA ODLUKA PODIJELILA NAVIJAČE:  Da li je koš Minnesote trebao biti poništen?

SUDIJSKA ODLUKA PODIJELILA NAVIJAČE: Da li je koš Minnesote trebao biti poništen?

23. 05. 2024 - 09:13
0
Shares

Košarkaši Dallas Mavericksa pobjedom kod Minnesote Timberwolves 108:105 poveli su u finalu Zapada NBA play-offa, a mnogi vjeruju da je utakmicu prelomila jedna sudijska odluka u završnici susreta.Naime, Minnesotin Karl-Anthony Towns je minutu i 40 sekundi prije kraja, pri vodstvu Dallasa od dva razlike, pokupio promašaj saigrača i zakucao za izjednačenje.
Međutim, sudije su taj koš poništili dosudivši tzv. basket interference, budući da je u NBA ligi zabranjeno dirati loptu dok god se ona nalazi iznad prečnika obruča.Sudije su procijenile da je Towns napravio upravo to, a odluku su odlučili i provjeriti dodatnim pregledom snimke koja govori da se radilo o nijansama.


Navijači na društvenim mrežama su podijeljeni u vezi s ispravnosti odluke, a nakon tog poništenog koša Dallas je poveo četiri razlike i povratka za Minnesotu više nije bilo.Inače, u napetoj utakmici prevaga je bio Luka Dončić ključnim ubačajima i odbrambenim potezima u posljednjim minutama.Slovenac je na kraju završio utakmicu s 33 poena, osam asistencija i šest skokova.

 

Učitaj još novosti