23. 05. 2024 - 07:48
Kolašinac osvojio najveći trofej u karijeri, inspirisalo ga...
907
Shares
Kolašinac osvojio najveći trofej u karijeri, inspirisalo ga ono što se desilo prije 27 godina

Kolašinac osvojio najveći trofej u karijeri, inspirisalo ga ono što se desilo prije 27 godina

23. 05. 2024 - 07:48
0
Shares

Nogometaši Atalante pobijedili su u finalu Evropske lige ekipu Bayer Leverkusena rezultatom 3:0, a do prvog velikog trofeja u karijeri stigao je i naš Sead Kolašinac, koji je nakon utakmice iznenadio njemačkog novinara pitanjem koje je postavio.Popularni Seo je odigrao izvanredno prvo poluvrijeme, ali je već na startu drugog dijela morao napustiti teren nakon što se povrijedio.

Ipak, Atalanta je zasluženo slavila i naš igrač se okitio vrijednim trofejom. Nakon utakmice govorio je za njemačke medije, a onda je iznenada postavio pitanje novinaru: "Šta se jučer dogodilo prije 27 godina?".Novinar je odgovorio da je Schalke prije 27 godina osvojio tadašnji Kup UEFA savladavši nakon penala Inter, a bh. reprezentativac je potvrdio da je to tačan odgovor.


Nakon toga, uslijedilo je kontrapitanje novinara:

"Jeste li zapravo razmišljali o pobjedi Schalkea u Kupu UEFA prije možda najvažnije utakmice u karijeri?", a Kolašinac je kazao:

"Da, razmišljao sam o tome i jučer. Zato sam nevjerovatno ponosan što sam danas uspio podići ovaj trofej", priznao je Kolašinac i da ga je to inspirisalo kao velikog navijača Schaleka.Kolašinac je kao omladinac počeo igrati nogomet u Karlsruheu, a potom je prešao u Schalke gdje je poostao profesionalni nogometaš. Sjajne igre u njemačkom klubu donijele su mu transfer u Arsenal, a potom se vratio u Schalke.
Igrao je i za bivšeg prvaka Evrope ekipu Marseillea, da bi pred početak ove sezone prešao u Atalantu i to se ispostavilo kao izvanredan potez.

U dosadašnjoj karijeri osvojio je FA Cup sa Arsenalom i dva Superkupa Engleske, te je trofej Evropske lige s Atalantom svakako kruna njegove dosadašnje karijere.

Učitaj još novosti