22. 05. 2024 - 22:31
Strašne scene u srcu Evrope: Huligani se sukobili na terenu,...
907
Shares
Strašne scene u srcu Evrope: Huligani se sukobili na terenu, policija pokazali gdje im je mjesto

Strašne scene u srcu Evrope: Huligani se sukobili na terenu, policija pokazali gdje im je mjesto

22. 05. 2024 - 22:31
0
Shares

Finale Kupa Češke između Victorije Plzen i Sparte iz Praga obilježili su navijački neredi iz same završnice meča. Došlo je do žestokog sukoba huligana na terenu, a na kraju je sve u red dovela policija.Sparta je osvojila Kupa Češke nakon decenije čekanja. Pobjednik je odlučen u sudijskoj nadoknadi kada je gol za trijumf 2:1 zabio novi reprezentativac Srbije, Veljko Birmančević.Nakon toga su u teren utrčali huligani obje ekipe. Došlo je do nekoliko fizičkih obračuna, poslije čegaj e intervenisala i policija kako bi smirila situaciju.Tokom prijenosa uživo u improvizovanom studiju na stadionu Doosan Arena u Plzenu napadnuti su voditelji i gosti državne televizije Češke.

Navijači Victorije su i pored poraza organizovali vatromet, a onda im je sinulo napamet da utrče u teren, kada su huligani Sparte vidjeli šta se dešava i oni su uzvratili istom mjerom.Igrači su brže bolje pobjegli u svlačionice, a policija je uhapsila na licu mjesta neke od huligana. Mediji u Češkoj pišu da je u pitanju još jedna velika sramota za tamošnji fudbal.Slični neredi su viđeni i za vikend na meču Mlade Boleslav kada je Sparta pobijedila te je ovjerila titulu prvaka. Regovala je vlada pa je ministar Vit Rakusan zakazao hitan sastanak između policije i predstavnika klubova.Međutim, sastanak nije urodio plodom pošto je na prvom narednom meču od velikog značaja došlo do nereda i policija je morala uzeti stvari u svoje ruke.

Zanimljivo da se Sparta i Victorija ponovo sreću za vikend. U pitanju je prvenstveni duel na Letni u Pragu. Teško je vjerovati da će biti dozvoljen dolazak gostujućim navijačima.

Navijački neredi u zemljama poput Češke, Poljske i Slovačke nisu nikakva novost. Sukobi huligana kako na stadionima tako i na ulicama su učestala pojava i izgleda da policija to nikako ne može spriječiti.

Učitaj još novosti