22. 05. 2024 - 21:49
Poznati parovi četvrtine finala Svjetskog prvenstva u hokeju...
907
Shares
Poznati parovi četvrtine finala Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu

Poznati parovi četvrtine finala Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu

22. 05. 2024 - 21:49
0
Shares

U Češkoj je u toku Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu koje je došlo do najuzbudljivijeg dijela, poznati su parovi četvrtine finala i kreću borbe za medalje.Završena je grupna faza, poznato je osam ekipa koje su u nokaut fazi, a poznato je da Velika Britanija i Poljska napuštaju elitnu diviziju Svjetskog hokeja i naredne godine će igrati u diviziji IA.

Na narednom Svjetskom prvenstvu u elitnoj diviziji igrat će selekcije Mađarske i Slovenije koje su u ovoj godini bile najbolje u diviziji IA.

Što se tiče trenutnog prvenstva svijeta u Češkoj nije bilo puno velikih iznenađenja.Plasman u četvrtinu finala osiguralo je u ovom trenutku osam najbolih svjetskih hokejaških reprezentacija, a to su Kanada, Švicarska, Češka i Finska iz grupe A, a iz grupe B u četvrtinu finala idu Švedska, SAD, Njemačka i Slovačka.

Tako ćemo u četvrtini finala gledati duele:Kanada - Slovačka

Švedska - Finska

Švicarska - Njemačka

SAD - Češka

Utakmice četvrtine finala igraju se u četvrtak 23. maja u Pragu i Ostravi, a termini su 16.20 i 20:20.Titulu prvaka svijeta od prošle godine brani selekcija Kanade koja je u finalu Svjetskog prvenstva održanog u Finskoj savladala Njemačku rezultatom 5:2.

Do bronzane medalje na prošlom šprvenstvu došla iznenađujuće selekcija Latvije koja u utakmici za treće mejsto bila bolja od SAD- sa 4:3, a recimo Latvijci na ovom prvenstvu nisu prošli grupnu fazu, završili su petoplasirani u grupi B.

Učitaj još novosti