22. 05. 2024 - 21:00
JAKIROVIĆ: Svašta sam prošao ove sezone, najteže mi je bilo...
907
Shares
JAKIROVIĆ: Svašta sam prošao ove sezone, najteže mi je bilo zbog obitelji

JAKIROVIĆ: Svašta sam prošao ove sezone, najteže mi je bilo zbog obitelji

22. 05. 2024 - 21:00
0
Shares

Trener Dinama otkrio je razmišljanja nakon osvajanja Kupa s Dinamom i dvostruke krune ove sezone.Nakon osvojenog prvenstva nogometaši Dinama su slavili i u Hrvatskom kupu, poslije 0:0 u prvom susretu odigranom u Zagrebu, u uzvratu na Rujevici Dinamo je slavio protiv Rijeke 3:1 (2:0).

Dinamo je time 17. put od hrvatske samostalnosti osvojio Kup.

“Ne znam što bih uopće trebao komentirati. Ovo što su ovi momci izvukli ove sezone je nešto fantastično. Odigrali smo pametnu utakmicu, sporo smo ušli, Rijeka je bila brža i življa, nisu zabili iz nekih zanimljivih situacija.

Polovinom prvog dijela smo preuzeli kontrolu nad posjedom. Previše nam je trebalo… Zablokirao sam totalno, previše sam uzbuđen. Prekratko su nam trajali napadi, to sam htio reći. No zabili smo onda gol, prvi pa drugi, onda je sve bilo lakše, a na poluvremenu smo se dogovorili da tako moramo i nastaviti”, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Baturina na desnom krilu?

“Bio je plan kad otvaramo igramo desno, da nam Sučić i Pierre-Gabriel ne idu previše gore, ali oni su stalno bili gore, pa Nevistić nije mogao ništa nego samo nabijati loptu. Isprobavali smo to jučer na treningu, na momente je izgledalo dobro, dosad smo uvijek igrali s krilima i 3-5-2, no poslije bilo dobro.”

Sučić?

“Mijenjali smo ga zbog žutog kartona. Nisam htio riskirati jer sam se u Gorici tako triput opekao.

Odnos s klupom Rijeke?

“Malo smo iskomentirali neke stvari s Rijekinim trenerima, bilo je startova u kojoj nije bilo namjere da se ide na loptu. Očito je sudac Titlić zauzeo takav kriterij jer nije davao kartone i sankcionirao takve stvari.”

“Što sam sve prolazio ove sezone? Sve i svašta. Na početku je bilo teško, ružno, imaš podvojene osjećaje. Najteže mi je bilo zbog obitelji. Ja sam poslije oguglao na sve, trudio sam se ne čitati ništa. Vjerovao sam se u sebe u svoj stožer i momke koji su nas slijedili i to je ključ. Zato smo na kraju sezone ovako uspješni.”

Plan za ljeto?

“Nakon dvostruke krune otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo.”

Učitaj još novosti