22. 05. 2024 - 15:47
OGLEDALO CIJELOG KLUBA: Pochettino je otkaz u Chelseaju dobio...
907
Shares
OGLEDALO CIJELOG KLUBA: Pochettino je otkaz u Chelseaju dobio iz bizarnog razloga, momčad je u nevjerici

OGLEDALO CIJELOG KLUBA: Pochettino je otkaz u Chelseaju dobio iz bizarnog razloga, momčad je u nevjerici

22. 05. 2024 - 15:47
0
Shares

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino je na klupi Chelseaja izdržao samo jednu sezonu nakon što je početkom radne sedmice službeno objavljeno da raskida ugovor sa londonskim velikanom.

Pochettino je dobio otkaz u Chelseaju nakon što je u završnici sezone konačno posložio redove i pored ogromnih problema sa povredama osigurao evropska takmičenja naredne sezone.

No, onda je uslijedio šok za navijače i samog trenera jer je vlasnik Todd Boehly odlučio uručiti mu otkaz. Tako će Chelsea dobiti već petog vođu stručnog štaba u 20 mjeseci mandata novog američkog ulagača.

Još nevjerovatniji od samog otkaza mogao bi biti razlog, ukoliko ugledni engleski Telegraph prenosi tačna saznanja. Prema pisanju ovog lista, raskol je došao jer je menadžer na klupskom sastanku ranije tokom sezone odbio zaposliti stručnjaka za izvođenje prekida.

Telegraph navodi da je vlasnik Boehly pitao Pochettina treba li mu stručni trener za izvođenje prekida, što je postala česta praksa u najelitnijem nogometu. Međutim, Argentinac je odbio tu ideju.

Na kraju, to ga je navodno koštalo posla i pokazalo u kojem stanju se nalazi hijerarhija kluba i kakve odluke ona donosi. Vrijedi napomenuti i to da je svlačionica šokirana i u nevjerici dočekala vijest o odlasku čovjeka na kojeg je navikla.

Okom statistike, 52-godišnji Argentinac je na klupi ‘Plavaca’ u 51 utakmici zabilježio 27 pobjeda, 10 remija i 14 poraza.

Učitaj još novosti