22. 05. 2024 - 10:49
L‘Equipe: Macron dogovorio sastanak sa Perezom, poznato o čemu...
907
Shares
L‘Equipe: Macron dogovorio sastanak sa Perezom, poznato o čemu će razgovarati

L‘Equipe: Macron dogovorio sastanak sa Perezom, poznato o čemu će razgovarati

22. 05. 2024 - 10:49
0
Shares

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, stigao je u Pariz gdje će se sastati sa predsjednikom Francuske, Emmanuelom Macronom, a glavna tema će biti Kylian Mbappe.

Kako piše L‘Equipe, Macron će pokušati Pereza nagovoriti da pusti Mbappea da igra za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama, jer očajnički želi da sjajni fudbaler nastupi za svoju selekciju na predstojećem turniru od 24. jula do 10. augusta.

Trikolori su u grupi sa SAD-om, Gvinejom i Novim Zelandom, a kako se navodi, predsjednik Francuske će uraditi sve kako bi Mbappe kao kapiten predvodio Francusku na olimpijskom spektaklu, s obzirom na to da je svjestan da je najveća francuska zvijezda u ovom trenutku.

S druge strane, Mbappe će na kraju ove sezone napustiti PSG i kao slobodan igrač otići u redove Real Madrida, a odluku o njegovom nastupu za Francusku na Olimpijskim igrama će svakako donijeti Perez, piše sport1.ba.

Hoće li Macron uspjeti ‘‘slomiti‘‘ Pereza oko nastupa Mbappea na Olimpijskim igrama, ostaje nam da vidimo.

Inače, Mbappe je 2018. godine iz Monaca stigao u redove PSG-a, a u dresu Parižana je postigao 256 pogodaka, dok je zabilježio 108 asistencija.  

Učitaj još novosti