22. 05. 2024 - 13:45
Jakirović u šaljivom tonu pred veliko finale: Nisam Ancelotti,...
907
Shares
Jakirović u šaljivom tonu pred veliko finale: Nisam Ancelotti, ali bit će kubanki!

Jakirović u šaljivom tonu pred veliko finale: Nisam Ancelotti, ali bit će kubanki!

22. 05. 2024 - 13:45
0
Shares

Dinamov trener Sergej Jakirović u malo opuštenijem tonu najavio borbu za trofej na Rujevici i završnicu sezone, prenosi Germanijak.hr.

Teško je i nabrojati koliko je puta Sergej Jakirović ove sezone sjedio za ‘katedrom’ pred novimarima u Dinamovoj press-sobi i izrekao sličnu rečenicu ‘čeka nas još jedna zahtjevna utakmica.’ U većini slučajeva bio je u pravu, Dinamo je odigrao puno zahtjevnih i teških utakmica, još jedna takva čeka ga u Rijeci. Srijeda, 18 sati, finale Kupa, Dinamu prilika za trostruku krunu.

“Igra se finale, to je pravo finale. Nema kalkulacija, nema iznenađenja, dobro se poznajemo. Odlučit će raspoloženje igrača taj dan. Osvježili smo se, svi su na raspolaganju, prvi cilj je zabiti gol, to bi bila velika prednost, s obzirom na pravila.”, rekao je Jakirović, koji još nije odlučio, barem tako kaže, u kojoj će formaciji zaigrati njegova momčad.

“Imamo dvije varijante, odlučili smo se na ofenzivniju varijantu u odnosu na prvu utakmicu, vodimo sa sobom sve ofenzivne igrače.”

Kakvu Rijeku očekuje u uzvratu?

“Očekujem da nam probaju stisnuti, što iziskuje određeni rizik. Imamo i mi svoj plan, ali očekujem agreivnu Rijeku.”

Kako će na Riječane utjecati pet utakmica bez pobjede u nizu?

“To morate njih pitati. Iako, postoji i ono da uvijek jednom bude prvi put. Ali, mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo Kup.”

Jesu u Makismiru vejžbali jedanaesterce za slučaj da oni odlučuju o trofeju?

“Nismo vježbali jedanaesterce. Nisu isti uvjeti i ambijent na treningu i na utakmici, nema smisla. Što se tiče pucača to ćemo odrediti na licu, tko se najbolje osjeća. Ali, ja tu ne vidim problem, jer, nije promašio samo onaj tko nije pucao.”

Nakon teške i tubulentne sezone, Dinamo ima priliku osvojiti trostruku krunu, što mu nije uspjelo već 13 godina?

“Maraton, stalno sam govorio da je to maraton, puno se toga događalo. Ali onaj tko je najjači u glavi osvaja trofeje. A to je cijela momčad. Sad kad se sjetim kad smo u prosincu došli iz Astane, imali -12 iza Hajduka i išli igrati na zaleđeni teren u Koprivnici… To su bili teški trenuci. Zato želimo i Kup, da ovu tešku sezonu zaključimo sa sva tri trofeja.”

Prati li se u Dinamu dansko prvenstvo i hoće li se u finalu Lige prvaka navijati za Real?

“Za Real ćemo navijati sigurno, ali radi Luke uvijek i navijam. Vidjet ćemo što će biti u Danskoj, Bröndby je favoriti, na kraju bi to isto bio uspjeh, Nisam puno pratio Dansku, do neki dan nisam znao ni kakvi su uvjeti, najvažnije je da mi budemo prvaci. Zasad ide sve prema tome da će se i taj detalj poklopiti.”

Mogla bi ovo biti najdulja ljetna stanka u zadnjih više od 20 godina, dva i pol mjeseca bez utakmica?

“Pozitivno gledam na tu stanku, uvijek je bilo četiri-pet dana odmora, a to nije dobro. Ako bude sve tako kako se nadamo, nećemo krenuti s pripremama prije 27. ili 28.lipnja.”

U nedjelju Dinamo priprema veliki feštu nakon Rudeša, proslavu naslova. Hoće li on poput Ancelottija zapaliit kubanku, sprema li nešto drugo?

“Tko će se s Ancelottijem uspoređivati, da stavim sunčane naočale kao on rekli bi da sam lud. Doduše, on su slavili po danu pa ima smisla… Kupit ćemo kubanke! Ja neću pretjerivati u slavlu, ali stožer i igrači će si dati oduška. Neka, zaslužili su!”

Učitaj još novosti