22. 05. 2024 - 07:40
Tragična smrt engleskog MMA talenta Connora Hitchensa potresa...
907
Shares
Tragična smrt engleskog MMA talenta Connora Hitchensa potresa borilački svijet

Tragična smrt engleskog MMA talenta Connora Hitchensa potresa borilački svijet

22. 05. 2024 - 07:40
0
Shares

Borilački svijet potresla je tragična vijest o preranoj smrti 26-godišnjeg Connora Hitchensa, nekadašnjeg ponajvećeg talenta engleskog MMA-a. Cage Warriors organizacija, unutar koje je Hitchens odradio jedan profesionalni nastup, potvrdila je tužnu vijest, a oglasio se i predsjednik Svjetskog MMA saveza (IMMAF), Kerrith Brown.

‘‘U ime kompletnog Svjetskog MMA saveza objavljujem kako smo duboko pogođeni smrću Connora Hitchensa. Vječno ćemo biti zahvalni Connoru na njegovom vremenu koje je proveo u sklopu IMMAF-ove platforme te je ponosno predstavljao nacionalni tim Ujedinjenog Kraljevstva kao istaknuti sportista na Evropskim i Svjetskim prvenstvima koji su se održali 2015. i 2016. godine. Naše najdublje suosjećanje ide ka Connorovoj porodici i njegovim voljenima.‘‘, poruka je Kerritha Browna.

Connor Hitchens bio je jedan od najboljih engleskih amaterskih boraca, sa impresivnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Osvojio je bronzu na Europskom prvenstvu 2015. godine, te istog sjaja medalju na Svjetskom amaterskom MMA prvenstvu godinu dana kasnije. Hitchens je bio poznat po svojim pobjedama, a posebno se ističe njegova pobjeda 2017. godine protiv Ciarana Clarkea, bivšeg protégéa koji je postao nova irska senzacija u MMA svijetu.

Nakon ulaska u profesionalne vode 2018. godine, Hitchens je ostvario šest pobjeda u svojim prvim nastupima, te se činilo da mu je predstojala sjajna MMA karijera. No, nokaut od strane Nike Samsonidsea 2020. godine, te poraz od Mannyja Akpana 2022. godine, označili su prekretnicu u njegovoj karijeri. Meč protiv Akpana bio je Hitchensov posljednji u karijeri, a unutar Cage Warriors organizacije.

Učitaj još novosti