22. 05. 2024 - 11:40
Gdje je nestala Camila Giorgi? Lijepu italijansku teniserku...
907
Shares
Gdje je nestala Camila Giorgi? Lijepu italijansku teniserku optužuju da je opljačkala vilu

Gdje je nestala Camila Giorgi? Lijepu italijansku teniserku optužuju da je opljačkala vilu

22. 05. 2024 - 11:40
0
Shares

Italijanska teniserka Camila Giorgi (32) je jedna od glavnih tema u domovini posljednjih sedmica.

Jedna od najljepših teniserki svijeta je odlučila naprasno prekinuti karijeru i posvetiti se reklamiranju linije donjeg rublja vlastitog brenda Giomila.

No, samo nekoliko dana kasnije italijanski mediji su je pokušali kontaktirati, no niko joj nije mogao ući u trag.

Italijanski list La Gazzetta dello Sport je objavio da njen odlazak u penziju nije slučajnost, te da italijanska finansijska policija, traga za Giorgi i istražuje njeno neplaćanje poreza i neprijavljene prihode.

Sa njom su iz Italije otišli i njeni roditelji Claudia i Sergio i braća Amadeus i Leandro, koji se također sumnjiče za utaju poreza.

Još uvijek se ne zna gdje se Giorgi nalazi, a kao moguće destinacije se spominju Sjedinjene Američke Države ili Argentina.

Italijanski list Repubblica je objavio da Giorgi nije pobjegla iz Italije samo zbog utaje poreza. Naime, vlasnik vile u Firenzi u kojoj je živjela od kraja prošle godine je iznio ozbiljne optužbe na njen račun, piše klix.ba.

"Giorgi je s porodicom pobjegla iz vile i nije platila polugodišnju rentu. Također, ukrala je pola namještaja, uključujući perzijske tepihe i skupocjeni stol težak pola tone. Ukupna šteta iznosi između 50 i 100 hiljada eura. Komšije su mi javile da su vidjele kamione za utovar namještaja, a kada sam stigao, nije bilo nikoga. Neke stvari su ostavili u vrtu jer ih nisu mogli utovariti", rekao je vlasnik vile.

Giorgi je imala vrlo uspješnu karijeru u kojoj je osvojila četiri titule, a najbolji ranking karijere joj je 26. mjesto na WTA listi iz 2018. godine.

Upravo je te godine ostvarila i najveći uspjeh na Grand Slam turnirima kad je igrala četvrtfinale Wimbledona.

Učitaj još novosti