21. 05. 2024 - 09:16
Jokića novinari ponovo "bocnuli" pitanjem: "Ne znam...
907
Shares
Jokića novinari ponovo

Jokića novinari ponovo "bocnuli" pitanjem: "Ne znam prijatelju, morat ću da razmislim"

21. 05. 2024 - 09:16
0
Shares

Denver Nuggetsi definitivno neće odbraniti pehar NBA prvaka nakon što su eliminisani u polufinalu Zapada od Minnesota Timberwolvesa. Tako se odmah povuklo ono poznato pitanje koje posebno zanima sve u Srbiji, a to je da li će Nikola Jokić zaigrati za reprezentaciju na Olimpijskim igrama.

Jokić i reprezentacija Srbije je priča u kojoj ne vlada idila pošto je najbolji košarkaš svijeta propustio niz velikih takmičenja sa nacionalnim timom u posljednje vrijeme. Baš iz tog razloga se mjesecima poteže pitanje da li će trostruki MVP predstavljati ‘Orlove’ na Igrama u Parizu. Odluke još nema, a izgleda da je neće ni biti u skorije vrijeme.

Stoga, nije ni čudo zašto je Jokiću postavljeno “škakljivo” pitanje nakon što su Nuggetsi eliminisani iz play-offa. Odgovor fenomenalnog igrača bio je zagonetan.

“Ne znam prijatelju, morat ću da razmislim”, bio je Jokićev odgovor na pitanje koje praktično zanima cijelu Srbiju vezano za njegov nastup na Olimpijskim igrama.

Posljednji nastup na velikom takmičenju sa reprezentacijom Jokić je imao na Eurobasketu 2022. godine kada su ‘Orlovi’ eliminisani u prvoj rundi nokaut faze od Italije.

Učitaj još novosti