19. 05. 2024 - 10:30
Fury je aktivirao klauzulu o revanšu. Evo što to znači za...
907
Shares
Fury je aktivirao klauzulu o revanšu. Evo što to znači za Filipa Hrgovića

Fury je aktivirao klauzulu o revanšu. Evo što to znači za Filipa Hrgovića

19. 05. 2024 - 10:30
0
Shares

Oleksandr Usik pobijedio je Tysona Furyja podijeljenom sudačkom odlukom u meču za ujedinjenje teškaških titula, a Britanac je odmah najavio aktivaciju klauzule o revanšu, koju su imala oba boksača i bilo je sasvim očekivano da će do toga doći. To ujedno znači i da će Filip Hrgović za dva tjedna zaista dobiti priliku da i sam postane svjetski prvak.

Hrgović je obavezni izazivač organizacije IBF, a budući da će Usik imati zakazan revanš protiv Furyja, ne može braniti taj pojas te ga se mora odreći. Dakle, uzvrat Usika i Furyja neće biti nova borba za ujedinjenje titula jer će IBF-ov pojas imati drugog vlasnika,piše index.hr.

Hrgović boksa za pojas i borbu s Joshuom
A to će biti Filip Hrgović, ako 1. lipnja u Rijadu zadrži svoj savršen profesionalni niz i pobijedi Daniela Duboisa u borbi koja je aktivacijom klauzule o revanšu Furyja i Usika automatski reklasificirana u okršaj za IBF-ov pojas.

Već se zna i protiv koga će pobjednik tog meča braniti titulu. Šeik Turki Alalshikh, glavni čovjek za organizaciju svih sportskih događaja u Saudijskoj Arabiji, ovog je tjedna rekao da je "plan da se s pobjednikom te borbe sučeli Anthony Joshua 20. ili 21. rujna". Ako Joshua pobijedi Hrgovića (ili Duboisa), 2025. bi išao na pobjednika drugog meča između Furyja i Usika.

Nije jasno što će se dogoditi ako Hrgović pobijedi i Duboisa i Joshuu, ali sigurno je da promotorima okršaj Hrgovića s Furyjem ili Usikom za ujedinjenje titula ne bi bio ni približno tako atraktivan. 

Učitaj još novosti