18. 05. 2024 - 16:01
Prozivaju Novaka, a ne znaju osnovna pravila: Navijači...
907
Shares
Prozivaju Novaka, a ne znaju osnovna pravila: Navijači reagovali na Đokovićevu iznenađujuću odluku

Prozivaju Novaka, a ne znaju osnovna pravila: Navijači reagovali na Đokovićevu iznenađujuću odluku

18. 05. 2024 - 16:01
0
Shares

Navijači su počeli da prozivaju Novaka Đokovića zbog odluke da igra u Ženevi, a ne znaju ni za osnovne propise...Novak Đoković donio je iznenađujuću odluku i odlučio da igra na turniru pred sam početak Rolan Garosa (od 26. maja do 10. juna). Otputovaće u Ženevu (Švajcarska) i učestvovaće na takmičenju kako bi se što bolje pripremio za Otvoreno prvenstvo Francuske. Njegova odluka izazvala je dosta komentara.

Javljali su se mnogi navijači na društvenim mrežama i neki od njih su prozivali srpskog igrača. Među njima je bilo onih koji su tvrdili da igra u Ženevi samo da ne bi prepustio prvo mjesto Janiku Sineru. Tvrdnje koje nemaju nikakvo uporište, pošto je očigledno da ne znaju ni osnovna pravila i propise kada su u pitanju turniri.

Novak će izgubiti prvo mjesto ukoliko se ne plasira u finale Rolan Garosa. Čak i da osvoji titulu u Ženevi, to neće ništa promijeniti, jer je u pitanju turnir na kom može da osvoji maksimalno 250 bodova. Dakle, čak i u slučaju da osvoji te poene, situacija će biti manje-više ista. I dalje mora da dođe do finala u Parizu i da odbrani 2.000 bodova.Razlika između šampiona i finaliste u Parizu je 700 bodova, poraženi dobija 1.300, dok polufinalisti dobijaju 800. Dakle, samo još jedan pokazatelj da 250 bodova ne mijenja ništa. Uostalom, koliko Đokovića ne opterećuje tron na ATP listi moglo je da se vidi u završnici prošle sezone. Tada je Karlos Alkaraz igrao na turnirima u Kini kako bi došao do šanse da prestigne srpskog asa, dok je Nole za to vreme odmarao sa porodicom i na kraju godine je opet bio prvi...

Učitaj još novosti