17. 05. 2024 - 22:09
Veliko iznenađenje na vaganju Furyja i Usika
907
Shares
Veliko iznenađenje na vaganju Furyja i Usika

Veliko iznenađenje na vaganju Furyja i Usika

17. 05. 2024 - 22:09
0
Shares

Sve je spremno za najveći meč koji profesionalni boks u ovom trenutku može ponuditi.

Kao što je uobičajeno za dan prije meča, Tyson Fury i Oleksandr Usik odradili su službeno vaganje. Pred fanovima u Rijadu, uz sjajno odrađen prijenos, samo su potvrdili kakav nas spektakl sve čeka.

A da bi spektakl mogao obilovati iznenađenjima potvrdilo je samo vaganje, odnosno ono što su vage pokazale boksačima kad su stali na njih, prenosi Gol.hr.

Usik nikad teži, Fury dugo nije bio ovako lagan
Prvi je to napravio Usik, koji je imao 105,9 kilograma, što je njegova uvjerljivo najveća težina u cijeloj karijeri. Nikad dosad nije imao više od 100,5 kilograma. Bit će zanimljivo pratiti hoće li to utjecati na njegov stil boksa, gdje je glavna karakteristika kretanje.

Ovo gore postalo je posebno zanimljiva tema nakon što je na vagu stao Fury. Njemu je vaga pokazala 118,8, što je najmanje još od meča protiv Otta Wallina u rujnu 2019. godine.

Posljednja tri meča Fury je imao 120, 122 i 126 kilograma, koliko je imao protiv Francisa Ngannoua.

 

Obojica se više fokusirali na svoje nedostatke?
Iz ovoga je jasno kako su obojica pokušali što bolje djelovati na svoje najveće slabosti, Usik na nedostatak snage u usporedbi s Furyjeom, a Britanac na brzinu i mogućnost češćih promjena smjera.

Sve to samo nas je navelo na još više uzbuđenja pri samom iščekivanju meča. Sad uistinu znamo da trebamo očekivati neočekivano.

Sučeljavanje donijelo dodatnu napetost
Što se tiče sučeljavanja, dobili smo malo klasičnog folklora, u kojem se Fury pokušao Ukrajincu unijeti u lice, ali sve je završilo samo na tome, budući da su članovi timova uletjeli između njih te je zapravo nastalo njihovo međusobno komešanje.

(N1)

Učitaj još novosti