17. 05. 2024 - 21:29
Stevanović se oprostio od Zmajeva: Želim mjesto prepustiti mladima
907
Shares
Stevanović se oprostio od Zmajeva: Želim mjesto prepustiti mladima

Stevanović se oprostio od Zmajeva: Želim mjesto prepustiti mladima

17. 05. 2024 - 21:29
0
Shares

Poslije oproštaja od dresa Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića, na red je došao Miroslav Stevanović. Iako su ga Barbarez i novi stručnin štab imali u planu, Stevanović je odlučio reći "zbogom" Zmajevima.

Prenosimo njegovu poruku.

“Nakon mnogo godina u kojim sam s ponosom nosio dres Bosne i Hercegovine, donio sam odluku da se oprostim od dresa reprezentacije i mjesto prepustim mlađima.

Zahvaljujem saigračima, selektorima i svima koji su u ovim godinama imali određene funkcije u reprezentaciji, a nisu bili eksponirani. Hvala vam za sve!

Naravno, posebno hvala našim navijačima na podršci tokom svih ovih godina. Bila mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu i ono što sad na kraju sa sigurnošću mogu tvrditi je da sam na svim utakmicama dao maksimum.

Reprezentaciji u budućnosti želim mnogo sreće i uspjeha. Mića”, napisao je na Instagramu sada već bivši reprezentativac BiH.

Novi selektor Sergej Barbarez rekao je na press konferenciji za novinare, kada je saopštio prvi spisak, da su zvali i Stevanovića, ali on je odbio poziv.

“Imali smo ideju zvati Stevanovića, ali dobili smo odgovor da je frustriran svega što se izdešavalo i u neku ruku ljut”, kazao je kratko selektor.

Rođeni Zvorničanin upisao je 33 nastupa za A selekciju Bosne i Hercegovine, te postigao tri gola. Igrao je i za U-17, U-19 i U-21 reprezentacije naše domovine.

(N1)

Učitaj još novosti