17. 05. 2024 - 13:22
POJAŠNJENJE IZ PORTUGALA: Zašto Cristiano Ronaldo na teren...
907
Shares
POJAŠNJENJE IZ PORTUGALA: Zašto Cristiano Ronaldo na teren uvijek zakorači desnom nogom

POJAŠNJENJE IZ PORTUGALA: Zašto Cristiano Ronaldo na teren uvijek zakorači desnom nogom

17. 05. 2024 - 13:22
0
Shares

Jedan od najvećih igrača svih vremena Cristiano Ronaldo izvršio je bez dileme ogromna utjecaj na nogometni svijet.Od njegovih nevjerovatnih golgeterskih pothvata do kultne proslave "Siu", Ronaldovo naslijeđe u igri je neporecivo.
Međutim, jedna stvar koju mnogi navijači možda nisu primijetili kod Ronalda je način na koji ulazi na teren.

Naime, 39-godišnjak je stekao naviku da na teren uvijek zakorači desnom nogom. Ronaldo je nastavio slijediti tu praksu i otkako je prešao u Al-Nassr.

To je sve zbog izreke u portugalskoj kulturi - "entra com a direita", što znači "uđi s desnom"."To je dio portugalske kulture, nije praznovjerje. Imamo izreku 'entra com a direita', što znači uđi s desnom. I to je prilično uobičajeno i u drugim zemljama, Španiji, Indiji, Indoneziji, Italiji, Grčkoj, Brazilu, Rusiji, azijskim zemljama i muslimanskim zemljama također. Ništa čudno", pojasnila je Portugalka Jessica Andreas na YouTubeu.

Otkako je prešao u Al-Nassr, Ronaldo je postigao impresivnih 56 golova u 60 nastupa.

Međutim, Al-Nassru je ove godine opet izmakla titula budući da je Al-Hilal s 12 bodova više osvojio naslov prvaka.

Podsjetimo, tokom svoje slavne karijere, koja je obuhvatila dva perioda u Manchester Unitedu, kao i angažmane u Sportingu, Real Madridu i Juventusu, Ronaldo je osvojio Zlatnu loptu u pet navrata.

Učitaj još novosti